Милиони хората по света могат да разпознаят любимата си песен

...
Милиони хората по света могат да разпознаят любимата си песен
Коментари Харесай

От Beatles до Metallica - какви са реалните истории на пет от най-известните рок и метъл парчета

Милиони хората по света могат да разпознаят обичаната си ария по първите ноти и множеството меломани постоянно са били жадни да схванат каква е историята зад това толкоз положително парче, което като че ли в никакъв случай не може да ни омръзне.

В доста случаи частите носят съответно обръщение от артистите, като са въодушевени от несъмнено събитие, интервал или съответна преживелица. Затова и от Ultimate Guitar вземат решение да се поразровят и да открият какво стои зад вдъхновението на някои от най-известните рок и метъл песни.

" Ticket to Ride " на The Beatles

Когато именитите The Beatles пеят за возене в своята класика от 1965 година " Ticket to Ride ", те сигурно не приказват за влакове. Според Джон Ленън билетът, упоменат в мелодията, се отнася до здравни карти, носени от проститутки в Хамбург, показващи чисто здраве и липса на заболявания, излъчени по сексуален път. Така че, в случай че половинката ни отпътува някъде и доста ни липсва, " Ticket to Ride " не е песента, която би трябвало да търсим, с цел да си пуснем.

" Nothing Else Matters " на Metallica

Вероятно най-известната ария на Metallica, мощната балада " Noting Else Matters " е написана непринудено от фронтмена Джеймс Хетфийлд, до момента в който приказва с приятелката си по телефона. Както самият Джеймс разкрива, той просто дърпа струните на китарата, до момента в който си приказва с нея, единствено с цел да разбере, че може да се е натъкнал на нещо велико.

Мелодията намира своя път до новаторския албум на групата Black Album, като текстът също е отдаден на приятелката на Хет, изразявайки връзката, която споделят, до момента в който Джеймс е на път.
 Black Sabbath, Asking Alexandria, Slipknot - три от най-откачените истории на метъл банди по време на турне
3 от най-откачените истории на метъл банди

Шеметни години по време на турнета

" Smells Like Teen Spirit " на Nirvana

" Smells Like Teen Spirit " на Nirvana е въодушевена от възмущението на другарка на Кобейн от негово бивше гадже, включващо графити и парфюм. Описанието може да наподобява малко необичайно, само че е чистата истина. Ето и каква тъкмо е историята.

Преди да се забърка с Кортни Лав, починалият водач на Nirvana Кърт Кобейн има връзка с барабаниската на Bikini Kill Тоби Вейл, която след това се раздела с него. Тоби употребява дезодорант, наименуван Teen Spirit. Вокалистката на групата Катлийн Хана, която е близка другарка на Кобейн, постоянно изяснява, че Кърт мирише на Тоби, което води до чудноват графит в стаята на Кобейн един ден.

Както самата Хана изяснява, тя се озова в жилището на Кобейн една вечер. " Извадих маркер Sharpie и изписах цялата стена на спалнята му. Апартаментът беше чартърен, тъй че в действителност беше малко кофти това, което направих ", кавза тя. " Припаднах с маркера в ръка, откакто бях надраскала цялата стена. "

Шест месеца по-късно Кърт се обажда на Катлийн, с цел да я попита дали може да употребява някои от нейните драсканици на стената за текстове на песни. " Помислих си по какъв начин ще употребява " Kurt Smells Like Teen Spirit " като текст? ", прибавя тя. Ето, че въпреки всичко го прави и песента се трансформира в една от най-извесните части на бандата.

" Creep " на Radiohead

Учейки в университета Ексетър, фронтменът на Radiohead Том Йорк хвърля око на хубаво момиче, само че в никакъв случай не се доближaва до нея и не ѝ признава за възприятията си. Йорк просто следва момичето в близост, възхищавайки й се от разстояние по някак застрашителен метод.

Докато Том свири с групата си On A Friday (по-късно преименувана на Radiohead) по-късно, момичето ненадейно се появява на концерт, оставяйки младия музикант без думи. В последна сметка мелодията се трансформира в шлагер номер едно на групата, само че е съдена за плагиатство, заради удивителни прилики с песента на The Hollies " The Air That I Breathe ".

" Purple Haze " на Джими Хендрикс

Въпреки че множеството хора са прави да одобряват, че емблематичната ария на Джими Хендрикс " Purple Haze " е за LSD, мелодията има много забавна предистория. Според Oddballdaily Джими е бил въодушевен от странна вестникарска публикация за сервитьорка, захласната от един от постоянните клиенти в кафенето, в което работела.

Каква е действителната история на песента " Smoke On The Water " на Deep Purple

Действителният случай, който въодушевява текста на парчето

Както се споделя, полудялата жена един ден решила да пъхне малко LSD в чашата за кафе на мъжа и да го заведе в жилището си, където го държала в плен дни наред. Хендрикс взема решение да се концентрира върху нещастния човек, употребявайки музика, с цел да опише историята от неговата позиция.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР