Милиони хора по целия свят се включиха в глобалната стачка

...
Милиони хора по целия свят се включиха в глобалната стачка
Коментари Харесай

​Милиони хора по целия свят се включиха в глобалната стачка за климата ​

Милиони хора по целия свят се включиха в световната стачка за климата. Тя ще продължи седмица, а задачата е да насочи публичното внимание към незабавната потребност от дейности за запазване на планетата

" Не могат да ни спрат! Възможен е различен свят! " - скандираха възпитаници в Осло. Техният протест беше един от хилядите, проведени с зов към политиците да работят в този момент и незабавно, преди да е станало прекомерно късно. Глобалната стачка е в навечерието на срещата на ОО за климата в Ню Йорк.

Посланието на протестиращите към международните водачи от Атина и от Йоханесбург:
Ирини, на 20 години: " Няма време, времето тече, това е последният ни късмет да създадем нещо. " Пабало: " Трябва да създадем по този начин, че да се грижим за нашата планета! "
От Сеул до Лос Анджелис, от Кейп Таун до Рейкявик и даже на Соломоновите острови в Тихия океан - стачката обхвана цялата планета, а деятели се чака да се съберат в над 4000 точки на картата на света в над 130 страни.

Началото беше сложено в Азия и Австралия - единствено там се организираха над 300 000 шествия и събирания. В Съединените щати се чакат над 400 прояви.

Малко по - късно в Манхатън, Ню Йорк стартира шествието, в което ще се включи Грета Тунберг - 16 - годишното шведско момиче, въодушевило петъчните стачки за климата, наречени " Петъци за бъдещето ". Нейният образец разпали ентусиазма на десетки хиляди възпитаници по света, с цел да провеждат на собствен ред събития и демонстрации в отбрана на климата.

Това е най-масовият митинг от началото на рецесията с промените в климата. Организаторите приканват хора от целия свят да употребяват въображението си и да провеждат разнообразни по мащаб и жанр прояви, свързани с световната стачка за климата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР