Милиони хора по света страдат от високо кръвно налягане. Това

...
Милиони хора по света страдат от високо кръвно налягане. Това
Коментари Харесай

Топ 5 на най-ефективните начини за сваляне на кръвното

Милиони хора по света страдат от високо кръвно налягане. Това рисково заболяване води до инсулти и инфаркти, само че за благополучие е допустимо да се предотврати.

Индийски лекари показаха пет ефикасни метода за управление на високи стойности на кръвно налягане, написа The Times of India.

Ето по какъв начин дейно да намалите не единствено риска от хипертония, само че и високите стойности на кръвното налягане без медикаменти.

1. Намалете приема на натрий (сол)

Високото кръвно налягане може да бъде обвързвано с несъразмерен банкет на натрий. Дори леко понижаване на количеството готварска сол в храната ще има позитивен резултат върху цифрите на тонометъра. Освен това стойностите на налягането варират според от самостоятелните характерности на тялото на пациента.

Също по този начин, с цел да се поддържа общото богатство на организма, лекарите предлагат да се ограничи потреблението на солени полуфабрикати. Дневният банкет на сол би трябвало да бъде не повече от 2300 mg дневно.

2. Увеличете приема на калий

Този главен микроелемент, даже и в дребни дози, ще помогне за изхвърляне на непотребния натрий от организма и за намаление на кръвното налягане. За да смекчите нездравословните резултати на натрия, би трябвало да включите в диетата си и храни, съдържащи калий.

В ежедневното ви меню е наложително да участват листни зеленчуци, домати, картофи, прясно мляко, кисело мляко, портокали, банани, авокадо, пъпеши и кайсии. Освен това семената и ядките, както и рибата звук и сьомгата, също са наложителни.

3. Правете извършения постоянно

Редовните извършения са наложителни освен за хипертониците. За да поддържате здравето си и да се понижи рискът от хронични болести, всеки ден би трябвало да допълвате ежедневната си физическа интензивност с 30 до 45 минути извършения.

Този режим би трябвало да стане наложителен за пациенти с хипертония: непрекъснатите извършения ще укрепят сърдечно-съдовата система, ще подобрят кръвообращението и ще намалят кръвното налягане. Експертите предлагат да се разхождате най-малко 40 минути дневно.

4. Откажете се от потреблението на алкохол и тютюнопушенето

Пушенето и пиенето на алкохол предизвикат повишение на кръвното налягане. 16% от случаите на хипертония са свързани с банкет на алкохол. Алкохолът и никотинът покачват равнището на налягането, оказвайки негативно влияние върху кръвоносните съдове. Затова е по-добре да се сбогуваме с тези зависимости един път вечно.

5. Намалете потреблението на рафинираните въглехидрати

Дори рафинираните въглехидрати и захари, добавени към храната, могат да причинят високо кръвно налягане. Значителното понижаване на тяхното количество ще помогне за управление на налягането. Рафинираната захар и хлябът бързо се трансформират в глюкоза и могат да причинят проблеми.

Пациентите с хипертония би трябвало съблюдават диета с ниско наличие на въглехидрати. За да отслабнете, вместо рафинирано брашно, консумирайте пълнозърнесто и заменете рафинираната захар с мед.

Важно: Тази публикация е с осведомителен темперамент. Предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за самодиагностика или самолечение. При съществуването на съответен проблем се консултирайте с доктор и спазвайте прецизно предписанията му!

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР