Милиони хора могат да загинат в унищожително земетресение, което може

...
Милиони хора могат да загинат в унищожително земетресение, което може
Коментари Харесай

Учен предрече унищожително земетресение. Датата е 17 октомври

Милиони хора могат да загинат в унищожително земетресение, което може да се случи на 17 октомври. За надвисналия прелом за човечеството предизвестява нуклеарният инженер от Лондонския университет доктор Мехран Кеше (Dr Mehran Keshe).

По думите на учения заради мощни земетресения ще възникне разлом сред Северна и Южна Америка. Американските и азиатските брегове ще бъдат залети от великански цунами. Жертви на тази злополука могат да станат 40 милиона души.

Според Кеше американските управляващи няма да съумеят да реагират в точния момент, когато се случи това разрушително събитие. А то неизбежно ще се случи, уверен е специалистът, по тази причина той приканва хората да се приготвят сами.

Забележително е, че по цяла Северна Америка през днешния ден (16 октомври) се чака да стартират учения, по време на които американци и канадци ще отработват своите дейности вследствие на огромно земетресение. Американските управляващи считат, че в околните 30 години в Калифорния с 99-процентова възможност ще се случи земетресение с магнитуд 6,5 по Рихтер или повече.

Едва ли предсказанията на Кеше са свързани с бъдещите учения. Освен това съществено обоснование на тези прогнози няма, отбелязва Express. Ученият казвал единствено, че напоследък трусовете по западното крайбрежие на Съединени американски щати непрекъснато се усилват. Но най-уязвимото място по думите му се явява Южна Америка.

„ Мексико и Мексиканският залив ще бъдат унищожени. Огромни загуби ще има в Китай и Япония, както и на Карибите “, споделя Кеше.

Ученият управлява организацията „ Фондация Кеше„, която търси способи за основаване на галактически превоз, както и обекти за електрическа енергия и хранителна индустрия в Космоса.

На уеб страницата на фондацията се оповестява, че в качеството на непряк артикул от проучванията учените са измислили реактор, допускащ да се получава сила от плазмата.

Коментар на доктора на физико-математическите науки Валерий Трубицин пред „ Московски комсомолец “:

„ Мощно земетресение на границата на Северна и Южна Америка е невероятно заради това, че там няма никакви предпоставки за сходно събитие.

На Земята има два центъра на тектонска интензивност, способни да провокират разрушителни земетресения – в Япония и Чили. Те са се образували в резултат на непрекъснато изригващи от недрата на земята субстанции в по този начин наречения Тихоокеански било. Това е било на дъното на Тихия океан, на който има доста настоящи вулкани.

Изкачвайки се нагоре, подземната магма последователно се разпълзява в противоположни направления и – изстивайки, образува тежка дънна платформа – океанска кора. В региона на Япония тази плоча се опира в Евразийската, като се трие в нея и последователно потъва надолу. В региона на Чили този развой се случва под Южна Америка. Движението на застиналото дънно вещество под континенталните плочи води до трусове.

В региона на Северна Америка, несъмнено, също съществуват плочи – да вземем за пример Карибската, само че те са много по-малки и не са способни да провокират мощно земетресение. Дори в случай че ново земетресение се случи в региона на Чили, континентално скъсване няма да има. “

През 2007 година учени от Оксфорд и Калифорнийския университет разгласили проучване, в което предсказвали допустимо разрушение на Лос Анджелис. То било аргументирано с повишаване на напрежението в разлома Сан Андреас, който минава по тихоокеанското крайбрежие на Съединени американски щати и се е образувал заради изместване на Тихоокеанската плоча по отношение на Северноамериканската.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР