Милионери в Канада предизвикаха възмущението на съгражданите си, след като

...
Милионери в Канада предизвикаха възмущението на съгражданите си, след като
Коментари Харесай

Милионери излъгаха, за да получат ваксина

Милионери в Канада провокираха възмущението на съгражданите си, откакто в желанието си бъдат имунизирани преди да им пристигна времето, се показаха за членове на локална общественост, съобщи DarikNews.

Така се възползваха от дозите с ваксина, предоставени от канадското държавно управление и непокътнати за индианците. 32-годишната актриса Екатерина Бейкър и 55-годишният предприемач от игралната промишленост Родни Бейкър бяха остро порицани както от канадците, по този начин и от здравните управляващи.

Екатерина и Родни Бейкър не се поколебаха да извървят дълъг път, с цел да изпълнят проекта си. Първо пътуваха от Ванкувър до столицата на територията на Юкон, Уайтхорс, а по-късно използваха частен аероплан, с цел да изминат 540 километра и стигнаха до крайната си дестинация, Бийвър Крийк, както се оповестява от локалния локалните Yukon News.

На тази територия ваксини от американската компания Moderna се ползват на изолирана общественост от към 100 души. Двойката, добре осведомена със обстановката, реши да излъже чиновниците на клиниката, представяйки се за краткотрайно работещи в локален мотел, с цел да бъдат имунизирани.

Yukon News изяснява, че те съумели, защото като жителите на този регион не би трябвало да показват документ, доказващ, че живеят и работят там, с цел да получат имунизацията. Достатъчни са здравните карти, даже от различен регион.

Санитарите обаче стават подозрителни, откакто двойката изиска да бъдат превозени на летището в общността. Затова те се обадиха в мотела, където двамата сякаш работели, и по този начин получиха удостоверение, че те не са от чиновниците им.

Властите бяха осведомени за обстановката и най-после глобиха двойката с санкция от по 1150 $ (около 750 евро). Заради измамата, обвързвана и с занемаряване на разпоредбите за карантина, двамата може даже да бъдат изправени пред съда, където може да отнесат до 6 месеца затвор. Здравните управляващи оповестиха, че въпреки и получили първата доза на Модерна, те няма да бъдат имунизирани с втората.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР