Милионер влиза в битката за София. Председателят на Столичния общински

...
Милионер влиза в битката за София. Председателят на Столичния общински
Коментари Харесай

Милионер скача за София. Тайният коз на Промяната

Милионер влиза в борбата за София. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев разкри кой ще е претендентът на „ Демократична България “ за кмет на София.

По думите му  на локалния избор през октомври обединението ще щурмува кметското кресло с Васил Терзиев.
-->
„ Изненадаха ме, признавам си. Че ще имат общ претендент е ясно - споделя се Васил Терзиев. Лена щеше да е началник на общинския съвет. В подмяна Борис Бонев ще стане зам.-кмет по превоза, а Любо Георгиев - основен проектант.

Голяма договорка, огромна изненада. Нарича се " извършване на покупки ", „ за всекиго по нещо “ и към този момент сме го виждали по какъв начин работи в Министерство на превоза и в кабинета „ Петков “, написа Георгиев в профила си във Facebook.

 

Според медийни изявления против кандидатурата на Васил Терзиев обаче имало съществени възражения от Демократична България, към които Политическа партия поеха ангажимент за обща кандидатура на локалните избори.

 

“Демократите ” на Христо Иванов считали, че е по-добре да се играе с политически различим претендент и питали по какъв начин живеещите в Люлин, Дружба, Надежда, Обеля ще пуснат бюлетина за кмет-милионер.

От Политическа партия изтъквали пред Демократична България причини в интерес на Васил Терзиев, че е ученик на Американския университет в Благоевград, че има утвърждението на американското посолство и че бизнес-креативността му ще го направи кмет още на първи тур.

Васил Терзиев е съосновател и основен изпълнителен шеф на Telerik, където играе основна роля за сполучливото разгръщане на Telerik, от започваща компания в България през 2002 година до водещ международен снабдител на софтуерни решения за бизнеса, с 9 офиса в 7 страни и над 130 хил.клиенти, в това число 450 от 500-те организации в листата „ Fortune 500 “.

След придобиването на Telerik от Progress (NASDAQ: PRGS) през 2014г., Терзиев пое поста основен шеф „ Иновации “ в Progress. На тази позиция той дава отговор за дълготрайната тактика за разрастването на Progress, идентифицирането на нови пазари и развиването на нововъведенията.

През 2014 година Telerik от Progress е добита от американската Progress в рекордна за района договорка за 262.5 млн. $.

Васил има бакалавърска степен по „ Бизнес администрация “ от Американския университет в България. Преди да сътвори Telerik, той заема разнообразни позиции в компании от високотехнологичния и капиталовия бранш, както и бранша на недвижимите парцели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР