Милиарди мюсюлмани по света участват в Рамадан този месец и

...
Милиарди мюсюлмани по света участват в Рамадан този месец и
Коментари Харесай

Изненадващи ползи за здравето от постенето през Рамадан - от по-ниско кръвно налягане до по-добро имунно здраве

Милиарди мюсюлмани по света вземат участие в Рамадан този месец и здравните експерти споделят, че постенето през това време може да докара до някои съществени изгоди за здравето.

Рамадан е деветият месец в ислямския календар и бележи интервал на интензивно духовно подмладяване със засилен фокус върху предаността. Тази година Рамадан стартира на 11 март и ще завърши на 9 април, като през това време мюсюлманите ще отделят в допълнение време за четене на Корана и осъществяване на специфични молебствия.

Мнозина също ще вземат участие в пост, което значи, че би трябвало да се въздържат от храна и питиета, в това число вода, от изгрев до залез слънце. Всеки ден стартира с храна, наречена Сухур, която би трябвало да се яде преди изгрев слънце, а по-късно постът се прекъсва при залез слънце с храна, известна като ифтар.

Говеенето като част от Рамадан е духовна дисциплинираност, която доста хора потребление като метод за съпричастност към тези с по-малко шанс, само че съгласно здравните експерти може да има...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР