Милиардерът Пол Алън, който основа софтуерния гигант Майкрософт с Бил

...
Милиардерът Пол Алън, който основа софтуерния гигант Майкрософт с Бил
Коментари Харесай

Почина съоснователят на Майкрософт Пол Алън

Милиардерът Пол Алън, който основа софтуерния колос " Майкрософт " с Бил Гейтс през 1970 година умря в понеделник на възраст от 65 година, откакто е изгубил борбата си с рака, оповестява фамилията му.

" Моят брат беше удивително създание на всяко едно равнище. Докато множеството хора познаваха Пол Алън като технолог и човеколюбец, за нас той беше нашият обичан брат и чичо и необикновен другар ", съобщи сестрата на Алън - Джоди. " Семейството и приятелите на Алън бяха благословени да изпитат неговата топлота и състрадание.... В това време на загуба и тъга за нас, и доста други, ние сме признателни за загрижеността, която той демонстрираше всеки ден ", споделя още фамилията му.

Алън се отдръпна от " Майкрософт " през 2000 година, само че остана като консултант на компанията. Той е създател на компания " Вулкан " и притежател на спортни тима.

" С голяма тъга оповестяваме за гибелта на нашия създател Пол Г. Алън, съосновател на Майкрософт и приет технолог, човеколюбец, строител на общественост, природозащитник, музикант и покровител на изкуството ", обявиха от " Вулкан ".

Алън се лекуваше от рак през 2009 година и беше в ремисия. Преди две седмици той съобщи, че възнамерява " да се бори нападателно " до момента в който продължи да работи по своите планове. През 1983 година той е диагностициран с заболяването на Ходжкин, която съставлява рак на лимфната система. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР