Милиардерът Джордж Сорос обяви, че биткойнът е "балон" в своето

...
Милиардерът Джордж Сорос обяви, че биткойнът е "балон" в своето
Коментари Харесай

Сорос твърди, че биткойнът е балон

Милиардерът Джордж Сорос разгласи, че биткойнът е "балон " в своето изявление на Световния стопански конгрес в Давос.

Сорос предвижда, че в света през 2018 година ще има напредък на диктаторски режими и представители на такива управляващи ще влагат в биткойни извоюваните нелегално пари, с цел да имат вид при вероятно рухване от власт.

Финансистът обаче оцени положително блокчейн-технологиите. Той заяви, че в неговия фонд употребяват такива технологии, с цел да оказват помощ на мигрантите да се свързват със фамилиите си и да запазят парите си в сигурност.

С тази своя позиция по отношение на криптовалутата Джордж Сорос се причисли към хора като шефа на JP Morgan Джеймс Даймън и шефът на съветската ВТБ Андрей Костин, които също подлагат на критика цифровите монети.

"Биткойн не е валута, тъй като валутата би трябвало да е постоянна инвестиция на средства, а с валута, чийто курс се трансформира с 25% дневно, да вземем за пример не може да се изплащат заплати ", изясни милиардерът.

"Това е нечиста сделка, в чиято основа лежи подправена визия ", добави Сорос.

Милиардерът не спести рецензиите си към американския президент Доналд Тръмп

"В Съединени американски щати Тръмп желае да откри една мафиотска страна, само че не може, тъй като конституцията, другите институции и здравото и кипящо от сила гражданско общество няма да го разрешат ", съобщи Сорос

Това изявление Джордж Сорос направи по време на годишната вечеря, давана от него в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос.

Той предвижда, че Тръмп ще бъде "временен феномен " и ще изгуби изборите през 2020 година, в случай че стигне толкоз надалеч.

Милиардерът назова администрацията на Тръмп като "опасност за света " и предизвести, че напрежението по отношение на севернокорейската нуклеарна стратегия излага на риск оцеляването на човешката цивилизация.

"Идването на власт на водачи като Ким Чен-ун в Северна Корея и Доналд Тръмп в Съединени американски щати имат доста общо с това.И двамата наподобяват подготвени да рискуват една нуклеарна война с цел да се задържат на власт ", добави Сорос.

Сорос разкритикува и Русия на Владимир Путин, описвайки я също като мафиотска страна.

Милиардерът насочи рецензии и към колосите на интернет, описвайки ги като "все по-мощни монополи ", които могат да бъдат изкушени да се свържат с "авторитарни режими ", с цел да основат "тоталитарна мрежа ".

"Давос е едно положително място, с цел да се разгласи, че техните дни са преброени ", сподели Сорос по адрес на интернет колосите Гугъл и Фейсбук.

Джордж Сорос счита, че такива компании би трябвало да се подчиняват на по-строги регулации.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР