Милиардерът Джеф Безос възнамерява да построи частна космическа станция. Очаква

...
Милиардерът Джеф Безос възнамерява да построи частна космическа станция. Очаква
Коментари Харесай

Джеф Безос иска да строи частна космическа станция

Милиардерът Джеф Безос има намерение да построи частна галактическа станция. Очаква се тя да бъде огромна съвсем колкото интернационалната галактическа станция.

Компанията " Блу произход " възнамерява да построи огромна галактическа станция, наречена " Орбитален риф ". Намеренията са тя да бъде употребена за научни опити, галактическа почивка и даже за галактическо произвеждане. Тя би трябвало да отвори нови благоприятни условия в проучването на Космоса и в развиването на човечеството, а може би и нов бизнес модел за бъдещето считат основателите ѝ.

За да бъде осъществена реализацията, Джеф Безос възнамерява да работи със " Сиера спейс ". Това е компания, която има присъединяване допълнително от 500 задачи в Космоса и която разполага с опит и технологии за производството на разнообразни галактически системи.

Засега не се загатва какъв брой ще коства плана, само че упованията са, че НАСА ще бъде един от наемателите, защото МКС е към този момент на съвсем 20 години и това я доближава към края на потреблението ѝ.

Космическата станция " Орбитален риф " ще коства сигурно десетки милиарди долари, а проектите са да влезе в деяние до към 10 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР