Милен Гетов, Даниела Кънева и Лилия Райчева свързваме с едни

...
Милен Гетов, Даниела Кънева и Лилия Райчева свързваме с едни
Коментари Харесай

Румен Радев награди с Почетния знак на президента дейци в сферата на журналистиката

Милен Гетов, Даниела Кънева и Лилия Райчева свързваме с едни от най-хубавите обичаи и висока класа в българската публицистика. Тяхната активност е образец за отстояването на смисъла и достойнството на специалността и несъмнено могат да бъдат наречени модерни будители. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2 удостои с Почетния знак на президента тримата известни български публицисти, оповестиха от прессекретариата на президента. Отличията са самопризнание за техния неоспорим професионализъм, триумфи и ценностен светоглед.

В словото си на церемонията президентът акцентира, че изискуем самопризнание на тези публицисти, които с труд, гений и кураж са потвърдили през годините, че медията и обществото са съдружник в търсенето на новото, в отстояването на истината и отбраната на неотменните права и полезности.

" Отговорността на журналиста пред аудиторията е да осведоми независимо, да разкрива нови хоризонти, да проучва и подлага на критика, само че постоянно уповавайки се на своята лична съвест ", съобщи Румен Радев. По думите на президента качествената публицистика изисква освен гений и труд, само че и " храброст да рушиш канони, да преодоляваш ограничавания и да оставаш правилен на своите убеждения ".

Държавният глава изрази убеденост, че високите професионални и публични оценки ще стимулират повече български публицисти да бъдат изразители на непокорния дух и нецензурираната съвест. Силата на малкия екран да притегля и да възпитава многочислена аудитория проличава в поредицата знакови продукции, плод на гения на Милен Гетов ", съобщи президентът. Доайенът на българската публицистика получи оценката на президента за неговия важен принос към българската публицистика, за отстояване на високи художествени и нравствени стандарти в културния и публичен живот на страната и във връзка отбелязването на неговата 95-годишнина.

Даниела Кънева беше отличена от президентът за значимия принос към българската публицистика, за отстояване на професионализма и достолепието в българската медийна и социална среда. Стотиците ѝ репортажи са типичен мостри на умна, вдъхновяваща и виновна към фена журналистика, акцентира президентът Радев.

Държавният глава посочи, че визията на Лилия Райчева за качествена публицистика оживява в основаните от нея телевизионни излъчвания, измежду които е и известното на всички българи " Минута е доста ". Проф. Райчева бе удостоена с Почетния знак на президента за своя важен принос към българската публицистика, за отстояване на високи художествени и просветителни стандарти в развиването на обществото и във връзка отбелязването на нейната 70-годишнина.

От името на удостоените с Почетния знак на президента Даниела Кънева дефинира оценките като жест и самопризнание към работата, която публицистите в България са призвани да правят.

" С малко изключения и доста тествания във времето България постоянно е била земя на мощни публицисти. Надявам се в новото потомство да се появят хора, които гледат на нашата специалност като на предопределение ", съобщи още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР