МИЛАНО (AP) — Цигулките, виолите и виолончелата, свирени от Orchestra

...
МИЛАНО (AP) — Цигулките, виолите и виолончелата, свирени от Orchestra
Коментари Харесай

Италиански затворници присъстваха на концерт в La Scala с участието на цигулки, които са направили от лодки на контрабандисти

МИЛАНО (AP) — Цигулките, виолите и виолончелата, свирени от Orchestra of the Sea в дебютното му зрелище в понеделник в известния Teatro alla Scala в Милано, носят с тях разкази за обезсърчение и възмездие.

Дървото, което беше огънато, издълбано и издълбано, с цел да се оформят инструментите, беше възобновено от полуразрушени лодки на контрабандисти, които доведоха мигранти до крайбрежията на Италия; лютиерите, които са ги основали, са пандизчии в най-големия затвор в Италия.

Проектът, наименуван Metamorphosis, се концентрира върху превръщането на това, което другояче би могло да бъде изхвърлено, в нещо скъпо за обществото: гнило дърво във фини принадлежности, пандизчиите в занаятчии, всички на правилото на рехабилитацията.

Двама пандизчии получиха позволение да видят концерта, включващ 14 струнни инструмента, направени в пандиза, които свирят стратегия, включваща творби на Бах и Вивалди. Те седяха в кралската ложа до кмета Джузепе Сала.

„ Чувствам се като Пепеляшка “...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР