МИЛАНО (АП) — Италианската брегова охрана спаси 22 души и

...
МИЛАНО (АП) — Италианската брегова охрана спаси 22 души и
Коментари Харесай

Италианската брегова охрана спасява 22 корабокрушенци, изважда 9 тела. Около 15 са обявени за изчезнали

МИЛАНО (АП) — Италианската брегова защита избави 22 души и извади девет тела, откакто лодка на контрабандисти се прекатурна при стихия на към 50 километра (около 30 мили) южно от остров Лампедуза, оповестиха управляващите в четвъртък.

Оцелелите показаха, че лодката със стоманено дъно е отплавала от Сфакс, Тунис през нощта в неделя, превозвайки 46 души от Гвинея, Буркина Фасо, Мали и Кот д'Ивоар. Лодката се прекатурна в сряда сутринта, когато вълните доближиха до пет метра (16 фута) и „ групата стана доста разчувствана, когато моторът се повреди и те останаха на течението “, споделиха от организацията на Организация на обединените нации за бежанците.

жертвите включват шестмесечно дете, дружно с осем мъже, сподели ВКБООН. Шестима от оживелите са били лекувани от тежка хипотермия и дехидратация; двама остават приети в болница.

След спасяването в бурно море с талази, достигащи повече от 2 1/2 метра (осем фута), бреговата защита сподели, че продължава въздушното наблюдаване на региона, който се претърсва от Малта -и-спа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР