Милан привлече с постоянен договор 17-годишния ирландец Кадал Хефернън след

...
Милан привлече с постоянен договор 17-годишния ирландец Кадал Хефернън след
Коментари Харесай

Милан привлече 17-годишен ирландски талант

Милан притегли с непрекъснат контракт 17-годишния ирландец Кадал Хефернън след изкаран сполучлив интервал чартърен, оповестява Би Би Си. Младокът до момента беше благосъстоятелност на Корк Сити, където направи дебют в мъжкия футбол през 2021-а година.

Иначе централният бранител е капитан на тима на Република Ирландия до 17 години. В Милан играеше за тима на Примаверата (младежи до 20 години).

Младокът стартира да играе футбол в скромния клуб Рингмахон Рейнджърс от районните групи, а през 2019-а година е притеглен в Корк Сити, когато е единствено на 15. Веднага стартира да натрупа опит в по-елитните шампионати на Зеления остров, а по време на една европейска подготовка хваща окото на скаутите на Милан, на Арсенал, както и на шотландския Селтик. Но момчето избира да отиде в Милано, макар че росонерите го желаят чартърен. Този наем се оказва едни шестмесечни проби, защото италианците са скептични дали от ирландското състезание може да пристигна момче, което да поддържа високо движение, да следва ритъма на игра и да издържи на конкуренцията.

" Кадал беше доста благополучен, че отиде в Милан през януари, въпреки и чартърен. Ние също се радвахме. Не сме имали подозрение, че ще се оправи и ще си завоюва непрекъснат контракт. Също по този начин сме щастливи, тъй като сходен трансфер е самопризнание за работата в нашата школа. Нямам право да пропусна и треньорите в Рингмахон Рейнджърс, които са му дали добра основа, съобщи шефът на школата на Корк Сити Лиъм Киърни.

Хефернън е от спортно семейство. Баща му Роб е бронзов медалист по спортно вървене от Олимпийски игри, а майка му Мериан е бягала в щафетата на Република Ирландия на 4 по 400 метра на Игрите в Лондон през 2012-а година.
 Ръководните фактори на Милан подписват нови контракти
Ръководните фактори на Милан подписват нови контракти

Малдини и Масара удължават своите контракти
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР