Микровълновата печка отдавна е доказала, че не е само уред

...
Микровълновата печка отдавна е доказала, че не е само уред
Коментари Харесай

5 неочаквани приложения на микровълновата печка

Микровълновата печка от дълго време е потвърдила, че не е единствено апарат за стопляне на храната, а доста повече.

Много хора я употребяват тъкмо като устройство за затопляне на остатъците от храна. Каква загуба на благоприятни условия! В реалност това устройство може да направи доста повече, да вземем за пример да стерилизира предмети, да пече ястия или да прави билкови настойки.

Искате ли да научите няколко други забавни случаи на приложимост? Прочетете в идващите редове!

Магически трикове за микровълнова печка

Ето 5 непредвидени метода да употребявате микровълновата си печка, които ще ви спестят време, сила и ще прибавят малко развлечение във вашия дом.

Стерилизация на кухненски гъби

Измийте гъбите за съдове със студена вода и изстискайте усърдно. Налейте вода в купа, подобаваща за микровълнова фурна, и прибавете лимонен сок (или дребна чаша оцет). Потопете гъбите в купата, настройте микровълновия таймер на 5 минути в режим P100 - и ето! Можете също да употребявате тази процедура, с цел да стерилизирате други предмети, като бебешки шишета, залъгалки или буркани за консервиране.

Печене на бадеми

Поставете 100 г бадеми върху плоска паница, подобаваща за микровълнова печка, с малко разстояние сред ядките. Гответе 3 минути на P100, само че не забравяйте да ревизирате бадемите след 2 минути. След като покафенеят, оставете бадемите в микровълновата за още 2 минути.

Инфузия на джинджифил

Измийте парче джинджифил и го нарежете на тънки филийки. Изсипете 3 чаши вода и сложете дружно с нарязания джинджифил в купа, подобаваща за микровълнова фурна. Оставете купата под въздействието на микровълните за 7 минути на P100. След това изчакайте 10 минути, филтрирайте и сервирайте.

Вкусен омлет

Разбийте две яйца с две супени лъжици мляко, щипка сол и черен пипер в купа, подобаваща за микровълнова печка. Гответе 2 минути на P100 за извънредно апетитен омлет!

Декристализация на мед

Втвърденият мед може елементарно да се върне в течно положение. Искате ли да знаете по какъв начин? Това е просто: просто отворете кутията и загрейте от 30 секунди до 1 минута в режим P100.

Специфични благоприятни условия на микровълновата фурна

Това не е всичко! В книжката за изнструкции на всяка една микровълнова печка можете да намерите доста други непредвидени способи да употребявате уреда си в раздел Интелигентни препоръки. Освен това ще получите доста количество специфични предписания, ежедневни кулинарни музи и потребна информация, с цел да улесните работата си в кухнята.

В микорвълновата печка се готвят вудесни ястия. Лесно можете да извършите вкусни печени катофи или пиле в стъклена тенджера. Достатъчно е да деянията малко творчество и предпочитание да изненадате фамилията.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР