Микробите и болестотворните микроорганизми, бактериите и гъбичките – всички тези

...
Микробите и болестотворните микроорганизми, бактериите и гъбичките – всички тези
Коментари Харесай

Правите голяма ГРЕШКА, ако пускате водата в тоалетната при отворен капак

Микробите и болестотворните микроорганизми, бактериите и гъбичките – всички тези невидими за окото гадинки са на всички места към нас. Те могат да ни разболеят по всевъзможни способи, да провокират инфекции, диарии, тлеещи огнища в телата ни без да подозираме, до момента в който не се проявят някакви признаци.
Едни от най-разпространените патогени в всекидневието ни са фекалните бактерии. Те безусловно са на всички места. Пренасяме ги посредством ръцете и кожата си до всичко, до което се докоснем, без значение от хигиеничните ни привички. Разбира се, колкото по-често мием ръцете си, толкоз по-малък е рискът от заразяване с тях или рисковото им размножаване.
От дребни сме възпитавани да си мием ръцете, да прикриваме с ръце устата си, когато кашляме или кихаме, да не пием нечиста вода, да изхвърляме боклука си в кофата.

Но се оказва, че има един табиет, който не всеки човек има, а би било добре да се възпита от ранна детска възраст с оглед запазване на здравето.
Това е стартирането на водата в тоалетната при затворен похлупак.
Защо това е значимо?
Проучване, оповестено от American Journal of Infectious Control, представено от oola.com установи, че фекалната материя и повръщаното в композиция със завихрянето на водата при стартиране на тоалетната образуват аерозоли.
Тези съединения могат да се пренесат във въздуха и до всяка повърхнина в банята, създавайки евентуален риск от заразяване. Причините всяка баня, в която има тоалетна и която се пуска с отворен похлупак, да е толкоз мощно нечиста с фекални бактерии се крият точно в неналичието на навика за затваряне на капака на тоалетната паница.
По този метод фекалните бактерии се разнасят свободно из въздуха в банята , полепвайки освен по седалката, само че и по всяка повърхнина, до която можете да се докоснете в банята, в това число хавлиите и кърпите за лице.
Специалистите поучават всяко домакинство да си сътвори навика да затваря капака на тоалетната след приложимост и преди стартирането на водата. Това понижава доста риска от разпространяване на микроорганизми и патогени в банята, респективно в цялото жилище.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР