МИХАЛ МИШКОВЕД, в. СтършелИзясни се: радиободещият Петър Волгин от БНР

...
МИХАЛ МИШКОВЕД, в. СтършелИзясни се: радиободещият Петър Волгин от БНР
Коментари Харесай

Петьо Еврото и журналистиката

МИХАЛ МИШКОВЕД, в. " Стършел "

Изясни се: радиободещият Петър Волгин от БНР е претендент за евродепутат от листата на " Възраждане ". Родната реалност не търпи празно пространство - изчезна следователят Петьо Еврото (оня с далаверите от „ Осемте джуджета ”), яви се нов Петьо Еврото - този път публицист.

От микрофона Петър Волгин агитираше срещу въвеждането на еврото у нас, само че другояче няма нищо срещу да го вкара в джоба си като евродепутат.

Не за пръв път публицисти употребяват специалността, с цел да подскочат в политиката. Преди Волгин бяха Бареков, Йончева, Хекимян. С медийните си изяви те правеха услуги на политиците, а политиците им се отплащаха с избираеми места в листите.



Петър Волгин закономерно пристана на Копейкината " Възраждане "

В предаванията си по публичното радио Волгин се скъса да кани водача на Възраждане Костадинов и да му задава комфортни и угодни въпроси. Оставяше го, без да го прекъсва, да приказва и да пропагандира в интерес на партията си, за излизане от Евросъюза и от НАТО. Даваше микрофон и естрада на така наречен „ друга позиция ”, която да втълпява на слушателите, че Путин не е агресор, а заслужено е „ включил ” Крим и не е нападнал Украйна, а се пази от нея. Осигури присъединяване в БНР дори и на някакъв гостуващ партиец от Алтернатива за Германия, поканен у нас от възрожденците.

За конкретизиране: в самата Германия „ Алтернативта “ се приема за крайнодясна и профашистка. Многобройни манифестации и улични шествия в огромните немски градове нееднократно стачкуват срещу активността на AFD. А у нас немската партия е побратимена с Възраждане - ясно е какви хрумвания ги сближават.

Утре, като седне в Европарламента, Волгин ще е в компанията на депутати от Алтернатива за Германия, т.е. измежду съидейници. Тъй ще ги облагороди с проруските си хрумвания, а те него - с профашистки. Е, откри си мястото

Ръководството на БНР съобщи, че техният сътрудник, щом е тръгнал да става политик, към този момент няма да води предаване.

Но друга водеща, Силвия Великова, отново му обезпечи присъединяване по „ Хоризонт ” - този път като интервюиран. Така даде опция на Волгин половин час още веднъж да пропагандира в интерес на възрожденците. Бил приел предлагането на Костадинов, тъй като „ това била най-свободната и самостоятелна партия в България, единствената, която се борела със статуквото ”.

Все сме слушали публицисти да се навеждат на политици и партии, само че такива „ метани ” не е имало. Бъдещата еврозаплата отдалече се заработва.

Иначе за нас, слушателите, е добре, че Петьо Еврото отива в Европарламента и няма да слушаме повече „ волгинска ” агитация по националното радио. Но за каква самостоятелна и свободна публицистика приказваме?
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР