Михаела Стоичкова ще бъде новият директор на Българската професионална футболна

...
Михаела Стоичкова ще бъде новият директор на Българската професионална футболна
Коментари Харесай

Дъщерята на Стоичков заема важен пост във футбола

Михаела Стоичкова ще бъде новият шеф на Българската професионална футболна лига. Тя ще дава отговор за връзките и стратегическите интернационалните взаимоотношения и поема позицията след отправена покана от президента на организацията Атанас Караиванов. Официално ще встъпи в служба през идната седмица, оповестява БНР.

" Моята задача е да върнем усещанията върху българския футбол като полезност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която желая още веднъж да бъде значима за българските играчи, тимове и почитатели. Избрах да поема тази нова роля след дълъг размисъл, само че не с цел да виждам в предишното, а с цел да подтикваме дружно с екипа ми това, което цяла България копнее да види в бъдещето. Зарядът е голям, стимулирани сме да изпълним действителна смяна и развиване на образа на българския футбол. Еволюцията на спорта стартира първо от нас самите – нашето държание и образеца, който даваме и постановяваме като стандарти ", съобщи Стоичкова.

" Ще работя върху основаването на доста по-добри условия и благоприятни условия за българските клубове и футболисти. Имала съм достойнството да следя голям брой футболни организации по света и да изградя връзки, които желая да предам на българския стадион. Ангажирам цялостния си потенциал, с цел да съм сигурна, че ще надградим изцяло доверието в българските футболисти. Всички интернационалните контакти, които съм отглеждала с години, ще бъдат впрегнати в помощ за основаването и стимулирането на ново потомство български футбол. Изграждането на резистентен бранд на спорта на интернационално равнище е приоритет, за който ще изисквам цялостно съдействие от българските тимове и районните общности. Важно е да сътворяваме доста повече събития и интерес към тях, да привличаме задгранично наличие от интернационалните тимове, които да стимулират както децата, по този начин и българските футболисти. Да ангажираме доста повече футболните общности в обществени действия и дисциплинираност, с цел да върнем отговорността на българските футболисти не просто към почитателите им, само че и към отпечатъкът, който се оставя върху съзнанията на децата и необятната аудитория. Ще работим и за подсигуряването на в допълнение финансиране, отредено единствено за развиването на млади гении, с цел да сме сигурни, че децата с хъс и качества няма да изгубят мотивация поради дефицит на запаси и качествена среда.  Любовта и еуфорията по футбола не са изгубени – те ще бъдат събудени и изпратени на тренировки на терен. Много тренировки. Заставам зад тази поръчка с името си ", се споделя още в обръщението на дъщерята на легендата Христо Стоичков.

" Благодаря на Михаела Стоичкова, че одобри поканата да се причисли към новия екип на Българската професионална футболна лига (БПФЛ) и да поеме отговорността да бъде главен мотор на всички бъдещи провокации! Убеден съм, че солидният интернационален опит в бизнес среди, който има, силата, с която зарежда всички, персоналната известност и желанието да се свърже с футбола, ще вдъхновят нашите клубове и всички почитатели на най-популярната игра в света. Споделям визията, че Михаела ще ентусиазира и нас, като концентрира повече интерес и доверие към организацията. В същото време осъзнавам отговорността и тежестта на уговорката, който поема, като й давам обещание цялостната си поддръжка! ", посочи  президентът на организацията на професионалните клубове Атанас Караиванов. 

От управлението на Българската професионална футболна лига допълниха, че екипът на Михаела Стоичкова работи по основаването на дълготраен проект за развиване, който ще бъде показан в детайли в границите на идващия месец. Започната е работа по основаването на напълно нова визия на Лигата, привличането на първата вълна от интернационалните сътрудници и широкообхватна маркетинг тактика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР