Миграционната криза подкопава икономиките на страните от ЕС. Още това

...
Миграционната криза подкопава икономиките на страните от ЕС. Още това
Коментари Харесай

Няма да е както преди. Украинските бежанци в Европа са вкарани в строги рамки

Миграционната рецесия подкопава стопанските системи на страните от Европейски Съюз. Още това лято украинските бежанци в Европа може да се сблъскат със съществени компликации. Държавите, приемащи главния поток от мигранти, обмислят разновидности за понижаване на тяхната поддръжка. За новия европейски курс и аргументите за него - в материала.

Летни нововъведения

Полското държавно управление създаде законопроект, който контролира помощта за украинците. Условията стават все по-тежки.

По-специално, от 1 юли еднократното заплащане от 300 злоти ще бъде анулирано. Програмата „ 40+ “, която предизвиква поляците да одобряват имигранти, също е прекъсната. Всеки притежател на домакинство получават по 40 злоти дневно в продължение на 120 дни - за храна и отплата за увеличените разноски за комунални услуги.

Предвиждат такса за фотоси за приемане на ПЕСЕЛ (Национален идентификационен номер), настаняване и храна в бежанските центрове.

Други преимущества, които не са директно свързани с паричните разноски, ще останат. Например, опростена процедура за регистрация на трудовата борса, удължение на визи и позволения за престояване в страната, краткотрайно прилагане на пространства за групово живеене.

Законопроектът ще се гледа в края на април. Може да създадат промени, само че е ясно, че държавното управление няма да изостави главните. Става дума за опазване на личните средства. Както написа “Речпосполита ”, решението на кабинета на министрите е подбудено от доста високи разноски. По-специално Силезийското воеводство ги оцени на 190 милиона злоти на месец (за 115 хиляди бежанци). От тях дневните заплащания от 40 злоти на човек възлизат на към 160 милиона.

Статистика против мигрантите

По-рано беше обявено, че краткотрайната протекция на украинските бежанци в Полша ще бъде удължена до 4 март 2025 година Но освен желанието за икономисване на средства движи държавното управление. Има и други значими фактори.

Законопроектът има за цел да подсигурява, че помощта за бежанците се употребява прецизно по предопределение, споделя заместник-началникът на Министерство на вътрешните работи Мачей Душчик. Същото се споделя и в обяснителната записка към документа. Въведена е еднократна помощ за обезпечаване на артикули от първа нужда на разселените лица - хигиенични артикули, главно облекло и обувки.

„ Бежанците тогава постоянно нямаха обикновени ежедневни неща със себе си, в този момент това е изгубило своята новост “, означават създателите на законопроекта.

Отношението на другите към гостите също се трансформира. Според скорошно изследване на Варшавския център за проучване на публичното мнение едвам 61% от поляците считат, че бежанците от Украйна би трябвало да продължат да бъдат одобрявани. Освен това единствено 17% са дали отговор „ несъмнено да “, останалите са склонни към разновидността „ евентуално “. Но 31% са изрично срещу. През март 2022 година индикаторите са изцяло разнообразни: 94% от респондентите от същия център бяха за подкрепяне на разселените хора.

Друг обезпокоителен знак е повишаването на престъпността. Според полицейското ръководство броят на нарушаванията, осъществени от чужденци през 2023 година (първата година, прекарана напълно с бежанци), се е нараснал с 2400 по отношение на 2022 година Обвинения са повдигнати общо на 17 278 гости. Най-често, заради мащаба на миграцията, закононарушенията са осъществени от украинци (повече от половината обвинени са чужденци). На второ и трето място са грузинците и беларусите (съответно 2714 и 1030 души).

Няма тласък за работа

Полша одобри 956 хиляди украинци. Само Русия и Германия повече.

В Чехия, Англия и Испания взети дружно - по-малко и те са идващите в класацията. Внимателното внимание на поляците към казуса е напълно разбираемо. В Германия също има гласове срещу несъразмерната поддръжка за украинците.

Така през януари съпредседателят на Социалдемократическата партия на Германия (част от ръководещата коалиция) Ларс Клингбайл съобщи, че е належащо да се форсира процесът на депортиране на бежанци, които не желаят да работят. Или по-бързо и по-активно да се включат в работата, да овладеят езика и впрочем.

В Германия, която е приела повече от 1,1 милиона украинци, работят по-малко от 20%. Големите изгоди способстват за това. И заплащания: 563 евро на месец на човек, за съпрузи - по 506, детски надбавки - 357-471 според от възрастта. Правителството също по този начин поема разноските за здравно обезпечаване и настаняване. Отделно се отделят средства за закупуване на домашен и училищен принадлежности.

Това тревожи германците. А с изключение на на пари, бежанците имат право и на хранителни пакети от така наречен хранителни банки. Украинците, съгласно очевидци, когато получават храна, от време на време просто я изхвърлят. Доброволците означават, че тази храна може да бъде потребна за тези, които в действителност имат потребност от нея. Но всичко отива в кошчето, тъй като помощите разрешават на бежанците да вървят в супермаркетите.

Берлин не бърза да ревизира изискванията. Въпреки това, след премахването на помощите от Полша, е допустимо някои бежанци да се опитат да се реалокират в по-щедра Германия. И тогава управляващите въпреки всичко ще би трябвало да подхващат ограничения, с цел да избегнат острите въпроси от популацията.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед33864Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед35470Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед76373Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед33763Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед49996Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553704Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183159Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!  Николай Витанов, Харков, обграден, съветската войска, високомерен, 100 дни
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР