Мигранти на българо-турската граница няма. Ако се появят групи -

...
Мигранти на българо-турската граница няма. Ако се появят групи -
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Пикът с мигрантите тепърва предстои

Мигранти на българо-турската граница няма. Ако се появят групи - те са дребни. Ако нашите управляващи виждат сходна група, алармират на турските управляващи, които ги отблъскват. Към момента, откогато е зародил този спор на гръцко-турската граница, е имало 10 опита, само че са обезвредени.
Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов пред Българска национална телевизия.

„ Пикът занапред следва “, предизвести министърът на защитата. Той посочи, че тук става въпрос за политика. „ Тези мигранти не са минали 1000 км без никой да ги забележи. Ситуацията в Сирия е извънредно сериозна. Турция желае да провали опитите за основаването на кюрдска автономност в Сирия. Тази територия разполага с огромни количества нефт. Ако се сътвори още една самостоятелна област в слабата Сирия, може да се сътвори нова страна. Турция се тормози, че по двете си граници ще граничи с кюрдски самостоятелни области. Вторият миг е Либия. Турция искрено поддържа ръководството в Триполи, което е проислямистко. Третият проблем е разногласието с Кипър. Турция има апетити към газовите залежи в Кипър “, посочи Каракачанов.

Той акцентира, че се омаловажават опитите на министър председателят Борисов да бъде балансьор в разногласието. „ Важното е към България да не тръгнат десетки хиляди мигранти, които са в региона на Одрин. България би трябвало да има ясна позиция, че би трябвало да се пробва да балансира сред Турция и Европейски Съюз. Страната ни има интерес да нямаме незаконни мигранти. Трябва да се опитаме, запазвайки своите достолепия, да се защищити да не се случи това, което следим в Гърция. Голяма част от тези хора не са бежанци. Те желаят да отидат в обетованата земя и да живеят добре. Чуват се апели да се затворят границите за мигранти. Европа към този момент приказва нашият език “, сподели Каракачанов.

„ България би трябвало да изиска финансови средства и техника от Европейски Съюз. Трябва да оборудваме и армията с съвременна техника, което да разрешава бързо и безвредно напредване. Той съобщи, че армията ни има подготвеност с цел да стигне до границата. Ако някой пристигна и открие огън против нас, армията може да употребява мощ, само че подобен казус досега няма “, успокои военният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР