Мигове под Южния кръст е заглавието на книгата на проф.Филип

...
Мигове под Южния кръст е заглавието на книгата на проф.Филип
Коментари Харесай

Проф. Филип Куманов представя книгата си Мигове под Южния кръст

" Мигове под Южния кръст " е заглавието на книгата на проф.Филип Куманов, в която са показани някои от най-екзотичните страни в света.

В изявление за предаването " 12+3 " по стратегия " Хоризонт " създателят проф.Филип Куманов изясни:

" Разказите в книгата са за Аржентина, Парагвай, Уругвай, Бразилия и Индонезия. Буенос Айрес е може би най-европейският град в Латинска Америка. Това е по този начин, тъй като хората са имали носталгия по прародината и са употребявали въздействието на френската, немската и италианската архитектура, до момента в който Рио де Жанейро е много характерен град със характерни особености. Много сюрпризиран бях и от град Манауш, уединен град измежду джунглата, на брега на Рио Негро, който демонстрира изненадващо доста богата просвета. Имат доста забавна опера, открита в края на деветнадесети век, огромна архитектура. Ние попаднахме по време на една от подготовките и диригентът беше доста раздразнителен, само че като разбра от какъв брой надалеч идваме, ни разреши да останем и да разгледаме ".

Проф. Куманов описа къде се е сблъскал с най-голямата беднотия:

" В Парагвай се сблъсках с огромна беднотия, дори в книгата съм дал израз на някои усещания в джунглата от локалното население индианци, както и от градското население. Големи са контрастите. Интересното е, че тази бедност наподобява подхранва и престъпността, тъй като особено в Рио де Жанейро непрекъснато ни напомняха да внимаваме. Даже имах възбрана да не фотографирам, само че аз не я послушах. Бедността там е неизбежна, евентуално има и корупция, която разяжда обществото, особено за Парагвай научих някои данни, които съм споделил в книгата ".

Цялото изявление с проф.Филип Куманов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР