Миглена Селишка спечели приза за най-технична състезателка на държавното първенство

...
Миглена Селишка спечели приза за най-технична състезателка на държавното първенство
Коментари Харесай

Миглена Селишка взе приза за най-технична състезателка

Миглена Селишка завоюва наградата за най-технична състезателка на държавното състезание за дами в Сливен. Трикратната еврошампионка за девойки ликува с купата в категория до 53 кг. Наградата за най-резултатна състезателка получи Фатме Мандева, триумфирала при най-леките до 50 колограма. Именно тази категория беше и най-многобройна, като за призовите места спориха 17 състезателки.

В най-интригуващата категория до 65 кг Елина Васева и Габриела Пейчева се срещнаха два пъти, като и двете победи бяха са Васева с 4:0 и 1:1. Според новите правила, в случай че състезателите са до шест в категорията дуелите са всеки против всеки.

С купа на тепиха се върна Евелина Николова, носителка на три медала от огромни шампионати при дамите. Миналата година на " Дан Колов " тя получи контузия в рамото и претърпя интервенция. И към този момент възобновена стана номер 1 в категория до 57 кг.

Интрига имаше и при 59-килограмовите. Още в първия дуел се срещнаха Мими Христова, носителка на 3 медала от европейски шампионати при дамите, и актуалната номер 1 в Европа Биляна Дудова. Отново конкуренцията беше всеки против всеки, а шампионка стана Христова с четири победи, втора остана Дудова с три триумфа.

Двукратната международна сребърна медалистка Тайбе Юсеин не позволи изненада в категория до 62 кг, като на финала съкруши с механически туш 10:0 Йоана Маринкова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР