Миглена Селишка се окичи със сребро на престижния турнир по

...
Миглена Селишка се окичи със сребро на престижния турнир по
Коментари Харесай

България с 3 медала при жените в Рим

Миглена Селишка се окичи със сребро на влиятелния шампионат по битка в Рим, Италия. На финала при 50-килограмовите европейската шампионка отстъпи с 10:15 на американката Виктория Антъни, която е златна медалистка от Панамериканските игри.

Преди това Селишка записва 3 безапелационни победи. На старта тя съкруши с механически туш за 2,18 мин. индийката Менакши Менакши, след това се оправи и със международната вицешампионка от 2019-а Емилия Вук (Румъния) - 8:1. В третата борба българката също прегази с механически туш 10:0 за 2, 57 мин. Камила ди Силва (Бразилия).

Така дамите завършиха с три медала на шампионата, откакто по-рано в категория до 68 кг Мими Христова взе сребро, а с бронз се окичи София Георгиева. На финала в тази теглова група европейската шампионка Христова отстъпи на американката Тамира Менса (САЩ), №1 в света от 2019-а.

Надпреварата бе последна инспекция преди олимпийската подготовка в Будапеща от 18 до 21 март. Жените ни, водени от старши треньора Петър Касабов, отпътуват за Унгария, където ще продължи финалната им подготовка за шампионата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР