Мигел Анхел Лопес отново е лидер в Обиколката на Испания,

...
Мигел Анхел Лопес отново е лидер в Обиколката на Испания,
Коментари Харесай

Мигел Анхел Лопес си върна лидерската позиция във Вуелтата

Мигел Анхел Лопес още веднъж е водач в Обиколката на Испания, откакто си върна алената фланелка след петия стадий в надпреварата. Колоездачът на " Астана ", който беше водач във Вуелтата и след отборното тичане по часовник в първия стадий, си върна трикото от Николас Роуч, който го облече във втория ден.

Лопес приключи четвърти в стадия сред Л’Елиана и Хаваламбре. Отсечката от 170 км беше първият стадий, който приключи на нанагорнище, освен това от първа категория (11.1 км със междинен надолнище от 7.8%) и общо 3900 метра денивелация.

Колумбиецът беше най-хубав от претедентите за генерално класиране и приключи на 47 секунди от етапния победител Анхел Мадрасо, който се трансформира в първият испанец с триумф през 2019 година Досегашният водач Роуч финишира 14-и и загуби 1.30 минути от Лопес.

В стадия имаше две борби, като едната беше сред тримата бегълци Мадрасо, съотборникът му в " Бургос " Йетсе Бол и Хосе Ерада от " Кофидис ", а другата сред кандидатите за алената фланелка.

С геройско показване на последната височина Мадрасо съумя да вземе успеха. Той нападна в последните 500 метра и пресече финала 1299 дни след последния си професионален триумф. Бол затвърди положителното показване на " Бургос " с трето място. Това беше и първа етапна победа за про-континенталния отбор във Вуелтата, при второто му присъединяване.

 Анхел Мадрасо.
© Luis Angel Gomez

Анхел Мадрасо.

С триумфа си Мадрасо затвърди и фланелката за най-хубав катерач.

Сред кандидатите за генерално класиране Лопес завоюва против Примож Роглич и международния първенец Алехандро Валверде. Младият Тадей Погачар загуби 42 секунди, а Найро Кинтана 54.

След пет стадия Лопес води с 14 секунди пред Роглич и 23 пред Кинтана. В топ са още Валведе (+28), Роуч (+57), Ригоберто Уран (+59), Естебан Чавес (+1.17), Рафал Майка (+1.18), Погачар (+1.49) и Вилко Келдерман (+1.50).

В четвъртък следва шестият стадий, който включва четири изкачвания и край на височина от трета категория (7.7 км с надолнище от 5.3%).

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР