Миенето на улиците във Велико Търново предизвика вълна от недоволство

...
Миенето на улиците във Велико Търново предизвика вълна от недоволство
Коментари Харесай

С питейна вода мият улиците на Велико Търново

Миенето на улиците във Велико Търново провокира вълна от неодобрение в обществените мрежи, защото то се прави с питейна вода от хидрантите от водопреносната мрежа.

Велико Търново
 Йордан Радославов, админ на обществена група: Тази година има, само че в случай че разхищаваме водата и има още две-три сушави години, дали ще има задоволително вода?
Необходимостта от миене е належаща, сподели шеф отделът за опазването на околната среда към Община Велико Търново.
Зорница Кънчева, шеф отдел за опазването на околната среда към Община Велико Търново: Вариантите за измиване са три. Първият е от микроязовир, който съществува и сега, наоколо до парк " Св. Гора ". Изпусквателният кран си работи и сега. Този язовир се зарежда от повърхностни отточни води след дъждовете. /.../ Водата от там също мирише и имахме недоволства.Не може да бъде употребена вода от Янтра, тъй като като се изключи че мирише, има и кал, която в случай че разхвърляме по улиците, ще получим същия резултат.
По думите ѝ измиването двукратно на града е коствало 7000 лева
Зорница Кънчева: Една от десетте ни публични чешми изразходи вода за 12 000 лева Ако смятате, че това е огромна загуба - измиването с водата, значи би трябвало да спрем всички публични чешми. Забранена е питейната вода за промишлени действия, само че хигиенизирането на улиците не е промишлена активност.В Търново няма рецесия и в случай че има такава, ще бъде спряно освен миенето, а и всички публични чешми и автомивки в града.Калин Василев, лекар по биология и основател на група за здравословен метод на живот: Питейната вода е доста скъп запас, който ние би трябвало да щадим. Трябва да се търсят другите възможности. Понякога те са сложни, само че би трябвало да се мисли в вероятност, с цел да не се случват тези рецесии.
Вижте повече във видеото.
Още по тематиката Водната рецесия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР