Мicrosoft вече тестват нова функция в Windows 10, която ще

...
Мicrosoft вече тестват нова функция в Windows 10, която ще
Коментари Харесай

Нова функция в Windows Defender ще предпазва компютрите с Windows 10 от зловреден софтуер

Мicrosoft към този момент тестват нова функционалност в Windows 10, която ще ни защищава от злотворен програмен продукт. Очаква се тя да е налична за потребителите под формата на софтуерен ъпдейт, който ще е разполагаем през идващия месец.

Новата функционалност е предопределена да отстранява програмен продукт, който съдържа " подвеждащо наличие, което принуждава да правите непотребни дейности или да плащате за услуги ". През последните месеци се вижда растеж в разпространяването на сходни закани в международен мащаб.

Зловредният програмен продукт от този вид е прочут в софтуерните среди като " Scareware " и нормално се популяризира в приложения за разчистване на компютъра от вируси, съобщи TheVerge.

След като потребителите ги конфигурират виждат закъснение в работата на устройствата и стартират да виждат редица изскачащи известия. Експертите по сигурността предизвестяват, че сходен програмен продукт се популяризира най-вече с безплатните стратегии, които изтегляме на компютъра.

Проблемът се задълбочава от обстоятелството, че доста малко хора се съгласяват да си заплащат за премиум версиите на стратегиите, които оферират отбрана против сходни закани. Именно поради това Microsoft възнамеряват да интегрират новия инструмент в Windows Defender и по този начин да предпазят оптимално потребителите от Scareware.

В умозаключение ще отбележим, че новата функционалност ще може да се употребява гратис от всички устройства, които са ъпдейтнали към някои от версиите на Windows 10. /digital.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР