Microsoft съществено намали процентите, които оставя за себе си от

...
Microsoft съществено намали процентите, които оставя за себе си от
Коментари Харесай

Разработчиците ще получават 95% от продажбите на своите приложения в Microsoft Store

Microsoft значително понижи процентите, които оставя за себе си от продажбите на приложения в Microsoft Store.
Софтуерният колос заяви в своя формален блог, че разработчиците на приложения, оповестени в Microsoft Store, ще получават 95% от сумата на продажбите . Останалите 5% са за Microsoft. Това са приложенията за Windows 10 компютри, смарт телефони, Mixed Reality, Xbox и Surface Hub. Ако продажбата е осъществена посредством реферал, разработчикът получава 85%, а Microsoft – 15%. Благодарение на тези промени, корпорацията сигурно ще притегли повече разработчици и програмисти, и ще ги подтиква да разгласяват своите стратегии в Microsoft Store.

Въпросните 95% са доста, изключително в случай че ги съпоставим с разпределението на парите от продажбите в Гугъл Play и App Store. В тези магазини разработчиците получават едвам 60%, като останалите 40% са за притежателите на платформата.

Важно е да отбележим, че новата политика на Microsoft важи единствено за приложенията. Игрите употребяват цените от старите правила.

Новите правила на софтуерния колос ще влязат в действие по-късно тази година, откакто Microsoft обнови общите условия за разработчиците.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР