Microsoft представи резултатите си за тримесечието, приключило на 31 март,

...
Microsoft представи резултатите си за тримесечието, приключило на 31 март,
Коментари Харесай

Microsoft отчита сериозен ръст във всички бизнес направления

Microsoft показа резултатите си за тримесечието, завършило на 31 март, като те могат да бъдат избрани като триумф за софтуерния колос. Компанията осъществя доходи в размер на 30,6 милиарда $ и чиста облага от 8,8 милиарда $ – нарастване на годишна база надлежно с 14% и 19%. Печалбата на акция, генерирана от софтуерния колос, е 1.14 $, което е над предстоящото от анализаторите - 1 $. Като цяло, тримесечието е доста положително за всички бизнес отдели на компанията. В резултат на това акциите ѝ скочиха с към 3%, като усилиха пазарната капитализация на компанията на над 1 трилион $.



Повече от облака

Откакто публикуването на тримесечни доклади се трансформира в традиция, главният фокус пада върху подразделението на компанията Intelligent Cloud. Приходите от това перо са 9,7 милиарда $ – 73% растеж на годишна база на бизнеса с Azure. Това повишаване може да се трансформира в непрекъсната наклонност в идващите години, която да бъде в основата на развиването на софтуерния колос, изключително в случай че продължи тактиката си за създаване на разнообразни дългогодишни партньорства.

Облачно основаният Office 365 също продължава да бъде източник на сили за компанията, нараствайки с 30% на годишна база, а плануваната услуга за стрийминг на игри xCloud се чака да се трансформира в идващия благонадежден източник на доходи.

Surface продължава да се продава

От известно време таблетите на Microsoft – Surface – са един от акцентите за компанията и положителното им показване продължава. Приходите от тази линия устройства са се повишили с 21% на годишна база, заради продължаващите продажби на новите Surface Pro 6 и Surface Laptop 2.

Windows се завръща

Един от значителните дефекти за Microsoft през последното тримесечие е подвластният остарял Windows, като приходите в това звено са паднали с 5%. Технологичният колос показва като причина конкуренцията на Chromebook.

Нищо удивително при Xbox

Xbox дивизията за разработки на игри отбелязва растеж от 5% спрямо Q3 на 2018, с помощта на 12% нарастване на приходите от услуги като Xbox Live Gold и Xbox Game Pass. Компанията има 63 милиона клиента на Xbox Live – брой, който би трябвало да продължи да нараства, защото дава услугата си и на други платформи като iOS и Android. Това може да звучи добре, само че приходите на Xbox в действителност падат под упованията, съгласно финансовия шеф на компанията Ейми Хууд. Нещата евентуално ще се влошат преди да тръгнат в позитивна посока. От Microsoft чакат приходите от игри да се намалят на годишна база пред идващото тримесечие, защото ползата към Xbox One стартира да понижава.

Развитие във всички направления

Финансовият доклад за Q3 2019 не оставя подозрения за някакви негативни трендове, свързани с Microsoft. Изглежда компанията развива сполучливо всичките си бизнес посоки. Да, дивизията Xbox не е толкоз мощна, колкото би могла да бъде, само че минава през фаза на възобновяване, като за задачата се вършат обилни вложения, които би трябвало да се изплатят в бъдеще.

„ Приемайки, че макросредата остава поредна, доста от основните мотори на нашия бизнес би трябвало да останат непроменени. Ръстът на приходите ще продължи да се дължи на прехода към облачни услуги. В рамките на нашата комерсиална активност положителното осъществяване би трябвало да докара до нескончаем напредък на нашите сървърни артикули и облачни услуги. Office 365, Dynamics 365 и LinkedIn също би трябвало да продължат да се развиват с двуцифрен растеж на приходите”, разяснява Хууд.

Прогнозите на Microsoft за останалата част от 2019 година остават постоянни. Като се има поради гладкото действие на финансовата машина на Microsoft, наподобява доста евентуално компанията да надвишават прогнозите на анализаторите.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР