Microsoft официално прекрати поддръжката на Windows 8.1 на 9 май.

...
Microsoft официално прекрати поддръжката на Windows 8.1 на 9 май.
Коментари Харесай

Последен шанс за ъпдейт от Windows 8.1 до Windows 10



Microsoft публично приключи поддръжката на Windows 8.1 на 9 май. Това на процедура значи, че за елементарния консуматор операционната система е “мъртва”. Не че няма да продължи да работи, само че към този момент няма да получава обновявания. Тя към този момент е в категорията “Extended Support”, в границите на която ще получава единствено пачове свързани със сигурността до началото на 2023 година

Въпреки, че компанията даде опция за гратис прекосяване към последната 10-та версия на Windows, към момента 7% потребителите не престават да употребяват осмицата. Дори към този момент минаха няколко крайни периода за въпросното гратис прекачване.

Прочетете още: Липсващата връзка в AI-стратегията на Microsoft

Първоначално се говореше за краен период до юли 2016 година, по-късно за края на 2017 година Явно обаче от Microsoft са решили да задържат прозореца още малко отворен, най-малко за хората ползващи механически помощни средства (като гласово възпроизвеждане на текст от екрана за консуматори с нарушено зрение например), като сегашната крайна дата е 16 януари 2018 година

За да се възползвате от последната опция за безвъзмезден ъпгрейд, посетете страницата за консуматори, употребяващи помощни технологии и цъкнете на бутона “Upgrade now”.

Въпреки, че Windows 8.1 ще получава сериозни ъпдейти за сигурността още 5 година е редно да се означи, че интензивно поддържаната 10-ка ще предлага по-голяма непоклатимост. Не на последно място от Microsoft оповестяват, че по-старата операционна система ще е по-засегната от възможните спадове продуктивността, свързани със нашумелите Meltdown и Spectre.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР