Microsoft може да плати между 10 и 30 милиарда долара

...
Microsoft може да плати между 10 и 30 милиарда долара
Коментари Харесай

Колко може да струва на Microsoft придобиването на TikTok в САЩ?

Microsoft може да заплати сред 10 и 30 милиарда $ за придобиването на интервенциите на TikTok в Съединени американски щати. Всяка сума в този период все още е допустима, оповестяват CNBC и Business Insider.

ByteDance организира полемики с Microsoft и други софтуерни компании в Съединени американски щати, в опита си да откри покупател на своите интервенции в Съединени американски щати. Китайският стартъп би трябвало да завърши договорката до 15 септември. Ако този период не бъде спазен, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще вкара национална възбрана на приложението за шерване на къси видеоклипове. Поне такава е неговата закана.

За дни Microsoft се трансформира в любимец в разискванията на придобиването на интервенциите на TikTok в Съединени американски щати, откакто в петък Тръмп съобщи, че обмисля да забрани платформата в страната. Microsoft удостовери за интереса си през уикенда, като договорката би присъединила интервенциите на приложението в Съединени американски щати, Канада, Нова Зеландия и Австралия.
 Защо ориста на TikTok е толкоз значима за вложителите?
Защо ориста на TikTok е толкоз значима за вложителите?

Напрежението сред Вашингтон и Пекин не визира единствено софтуерния бранш

Скорошни отчети правят оценка TikTok като цяло сред 30 и 50 милиарда $. Въпреки че Съединени американски щати е един от най-големите пазари за TikTok, потребителите в четирите страни, които Microsoft уточни, съставляват едвам 10,3% от изтеглянията на TikTok единствено през последните 30 дни. Данните са предоставени на Business Insider от аналитичната компания за приложения на Sensor Tower.

По информация на CNBC Microsoft и ByteDance се стремят да приключат договарянията си за придобиване в границите на идващите три седмици, доста преди да изтече крайният период, избран от Тръмп. От Microsoft към този момент са се договорили с държавното управление на Съединени американски щати - след завършването на договорката компанията би трябвало да мигрира целия инженерен и авариен код на TikTok, по-голямата част от който се базира в централата на ByteDance в Китай.

Microsoft осведоми също по този начин, че обмисля да предложения и други американски вложители, които да вземат участие с миноритарни дялове в договорката.
 Microsoft е на път да придобие TikTok в Съединени американски щати, на фона на заканите на Тръп да забрани приложението
Microsoft е на път да придобие TikTok в Съединени американски щати, на фона на заканите на Тръп да забрани приложението

Компанията се ангажира да придобие TikTok при изискване за цялостен обзор на сигурността

Миналата седмица ByteDance се съгласи да продаде своите американски интервенции на TikTok, откакто администрацията на Тръмп ескалира в апелите си за възбрана за приложение в цялата страна, макар въпроса дали президентът изобщо има пълномощието да направи това. Притесненията са към този момент добре познати - проблеми за националната сигурност.

Не е ясно по какъв начин тъкмо администрацията на Тръмп възнамерява да предприеме дейности във връзка с опасността си, а неотдавна специалисти разясниха, че всеки ход за възбрана на приложението би породил опасения по отношение на проблемите на свободата на изложение.

Нещо повече - възбраната на приложение с мащабите на TikTok би дало доста мощен и явен сигнал за други софтуерни колоси, които оперират в Съединени американски щати - както такива от Китай, по този начин и от други елементи по света.
 След TikTok, Белият дом ще не разрешава и WeChat
След TikTok, Белият дом ще не разрешава и WeChat

Ще има забрани и за други приложения
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР