Microsoft изпрати писма до руски компании, в които ги предупреждава,

...
Microsoft изпрати писма до руски компании, в които ги предупреждава,
Коментари Харесай

Microsoft, Amazon и Google ще блокират достъпа на руските компании до своите облачни услуги

Microsoft изпрати писма до съветски компании, в които ги предизвестява, че от 20 март 2024 година ще прекрати достъпа до своите облачни артикули, в това число услугите Azure. Съобщава се също, че Гугъл и Amazon Web Services ще създадат същото.

Днес Softline заяви, че Amazon възнамерява да спре достъпа до облачните услуги на 20 март. В тази връзка Softline предизвестява за вероятни функционални ограничавания в работата на облачните артикули на Microsoft, Amazon и Гугъл. От 20 март достъпът до Power BI, Dynamics CRM и други облачни артикули ще изчезне. Това се дължи на 12-ия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, признати на 19 декември 2023 година.

„ Microsoft би трябвало да приключи тези абонаменти до 20 март 2024 година в очакване на бъдещи насоки на Европейски Съюз, които да трансформират това решение, или на общо или съответно позволение от регулаторните органи на Европейски Съюз. След 20 март 2024 година няма да имате достъп до тези артикули или услуги на Microsoft, нито до данните, съхранявани в тях. “

се споделя в писмото на Microsoft

Предполага се, че Гугъл също ще ограничи достъпа до облачните си услуги за съветски корпоративни клиенти. Все още обаче не са получени писма от компанията. Услугата за ръководство на планове Asana също ще блокира достъпа на съветски компании от 20 март, съгласно Rocket – сътрудник на услугата в Русия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР