Microsoft изглежда има планове да намали тежестта на продуктите на

...
Microsoft изглежда има планове да намали тежестта на продуктите на
Коментари Харесай

Microsoft обръща гръб на Windows. Но вече има нов двигател на бизнеса си

Microsoft наподобява има проекти да понижи тежестта на продуктите на Windows за своя бизнес и да заложи повече на облачните услуги. Главният изпълнителен шеф на колоса Сатя Надела загатна за това, като разгласи, че ръководителят на Windows Тери Майерсън си потегля от компанията.

" Microsoft беше моята работа, моят екип и моят тласък за 21 години. Днес е прочувствен ден за мен ", разяснява Майерсън в профила си в LinkedIn.

Промяната в управлението на компанията се случва едновременно с образуването на два нови инженерни екипа в компанията, които ще работят върху облачни услуги и изкуствен интелект, написа CNN Money.

Според скорошни оценки на Morgan Stanley Microsoft може скоро да доближи 1 трилион $ пазарна капитализация посредством най-много на растежа на облачната си услуга Azure.

" Промените в допълнение показват, че компанията към този момент има нов мотор на бизнеса си ", разяснява софтуерният анализатор Брад Ребак.

" Всъщност с това Microsoft се отдалечава от Windows и слага по-голяма тежест върху облачните си услуги и изкуствения разсъдък ", изяснява Лаура ДиДио, която е анализатор в ITCI.

По нейните думи това не значи безусловно, че компанията ще изостави операционната система, само че сигурно е знак, че ще насочи напъните си в друга посока.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР