Microsoft Corporation изглежда ще иска да има място в борда

...
Microsoft Corporation изглежда ще иска да има място в борда
Коментари Харесай

Microsoft ще търси място в борда на OpenAI, ако Сам Алтман се върне

Microsoft Corporation наподобява ще желае да има място в борда на OpenAI , в случай че отстраненият основен изпълнителен шеф Сам Алтман се върне в компанията. Това разкри The Information, цитирайки вътрешни лица.

Microsoft, един от основните вложители на разработчика на ChatGPT, може или да се причисли към борда на шефовете на компанията, или като наблюдаващ в борда без право на глас, сподели човек, осведомен с въпроса, пред изданието.

Според източници, в случай че Алтман не се върне в компанията, Microsoft може да влага в новия му стартъп . А точно, 38-годишният бизнесмен работеше върху ново начинание с изкуствен интелект, за което осведомят вложителите, написа The Information, базирайки се на вътрешни лица.

Президентът на OpenAI Грег Брокман разгласи решението си да напусне компанията след новината, че е бил помолен да напусне поста ръководител на борда и в символ на митинг против уволнението на Сам Алтман.

Алтман, който беше уволнен в петък, е подготвен да се завърне, само че желае да види промени в ръководството , в това число отстраняването на съществуващи членове на борда, споделиха лица пред Bloomberg, поискали анонимност.
 От OpenAI преговаряли с Алтман да се върне като основен изпълнителен шеф
От OpenAI преговаряли с Алтман да се върне като основен изпълнителен шеф

Ново развиване на проблема

Кампанията за възобновяване на Алтман стартира скоро след уволнението му в петък.

Ключови лица в OpenAI също упорстват бордът да подаде оставка и да върне Алтман, сподели един от източниците на Bloomberg.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР