Мездренчани решиха да се разходят и да се порадват на

...
Мездренчани решиха да се разходят и да се порадват на
Коментари Харесай

Мездренчани не издържаха вкъщи, накацаха по пейките в центъра /снимки/

Мездренчани взеха решение да се разходят и да се порадват на хубавото време на инат на въведените ограничения и рекомендациите да останат у дома, научи организация BulNews.
Жител на града е документирал в фотоси неприемливото държание на съгражданите си на „ Алея на кестените “ в центъра на града и ги е разгласил в обществените мрежи. На фрагментите ясно се вижда, че част от тях не се трогват от въведеното изключително състояние и наредби.
Според издадената заповед на кмета на общината Иван Аспарухов, на територията й са въведени по-строги ограничения против разпространяването на ковид, с цел да се обезпечи по-голяма сигурност за жителите. С нея се не разрешава визитата и събирането на повече от двама възрастни хора /пълнолетни лица/ на открити и закрити публични места.
Въпреки напъните на общината, обаче, очевидно има недисциплинирани жители, които слагат на риск себе си и близките.
Снимките провокираха вълна от реакции в обществените мрежи. Будни поданици на железничарския град приканиха съгражданите си да алармират на способените органи, когато станат очевидци на нарушавания на наредбите.
„ Това е безконтролно, не осъзнават рисковете “, разяснява засегнат мездренчанин.
Друг гражданин на града споделя, че мястото е посетено от екип на полицията, като чиновниците на реда са създали забележка на нарушителите.
Мездренчани се надяват, че съгражданите им ще осъзнаят сериозността на обстановката и ще съблюдават въведените ограничения, с цел да защитят себе си и близките от разпространението на смъртоносната болест.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР