Метеоритите, стари милиарди години и паднали на Земята, съдържат захари,

...
Метеоритите, стари милиарди години и паднали на Земята, съдържат захари,
Коментари Харесай

НАСА откри живот в метеорити, паднали на Земята

Метеоритите, остарели милиарди години и паднали на Земята, съдържат захари, настояват откриватели. Международен екип от учени е разкрил "биоесенциални " захари в астероиди, които съдържат други биологично значими съединения, се споделя в изказване на НАСА.

Астероидите - от време на време наричани дребни планети, са небесни тела в нашата Слънчева система, обикалящи към Слънцето и са основата, от която произлизат множеството астероиди. И теорията допуска, че химичните реакции в границите на метеоритите могат да основат някои от детайлите, нужни за живота.



В изследване, оповестено в Proceedings of the National Academy of Sciences, откривателите проучиха три астероида, в това число един, който паднал в Австралия през 1969 година и е на възраст милиарди години. Предишни изследвания също се опитваха да тестват метеоритите за захари - само че този път откривателите използваха друг способ на добиване, употребявайки солна киселина и вода.

Изследователите са разкрили захари като арабиноза и ксилоза - само че най-значимата находка е била рибоза. Рибозата играе доста значима роля в нашата човешка биология. Тя съществува в нашите молекули на РНК (рибонуклеинова киселина) и доставя известия от нашата ДНК, с цел да помогне за построяването на протеини за нашите тела, се споделя в изказването.

"Прави усещане, че в толкоз античен материал може да се откри молекула, нежна като рибозата ", споделя Джейсън Дворкин от НАСА, съавтор на проучването.

Откритието на рибоза също допуска, че РНК се е развила преди ДНК, което дава на учените по-ясна картина по какъв начин може да се е основал животът. ДНК от дълго време се счита за "жив образец ", само че молекулите на РНК имат повече благоприятни условия, като репликация без помощта на други молекули, се споделя в прессъобщението. Тези спомагателни благоприятни условия, съчетани с обстоятелството, че откривателите към момента не са намерили ДНК захари в метеоритите, поддържат теорията, че „ РНК координирала машината на живота преди ДНК “.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР