Метежът на 6 януари служи за напомняне на американците, че

...
Метежът на 6 януари служи за напомняне на американците, че
Коментари Харесай

Обама се притесни за демокрацията в САЩ

Метежът на 6 януари служи за увещание на американците, че " този опит в демокрацията не се самоизпълнява ". Това разяснява някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама в изявление за Си Ен Ен.

" Това не се случва просто автоматизирано ", настоя той.

Обама акцентира, че е обезпокоен за протичащото се в границите на Републиканската партия и разкритикува конгресмените републиканци, които възприемат странни позиции. " Трябва да се тормозим, когато една от главните ни политически партии е подготвена да схване метод на мислене за нашата народна власт, който би бил неразпознаваем и недопустим даже преди пет години или преди десетилетие ", посочи Обама.

След като поддръжници на някогашния президент Доналд Тръмп нахлуха в Капитолия (сградата на Конгреса на Съединени американски щати във Вашингтон) на 6 януари в опит да спрат удостоверяването на изборната победа на новия президент Джо Байдън, няколко републиканци разкритикуваха Тръмп за ролята му в събитията денем.

Един от тях, водачът на републиканското малцинство в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса) Кевин Маккарти настоя, че Тръмп " носи отговорност за нападението против Конгреса в сряда от навалица извършители на публичния ред ", само че след това той се опита да пренапише случилото се по време на метежа - и не е единственият.

Обама означи, че " внезапно всички се върнаха на остарялата позиция ", а в този момент има " огромни елементи от членовете на Конгреса, вървящи дружно с лъжата, че е имало проблеми с изборите ". Те трансформираха позицията си, тъй като републиканските гласоподаватели " повярваха, а те го повярваха, тъй като това им беше казано освен от президента, само че и от медиите, които те гледат ", посочи Обама.

" Надявам се, че трендовете ще се извърнат. Но това изисква всеки от нас да разбере, че този опит в демокрацията не се самоизпълнява. Това не се случва просто автоматизирано ", настоя някогашният американски държавен глава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР