Metaverse или Метавселена ще бъде пространство, където виртуалната реалност, реалната

...
Metaverse или Метавселена ще бъде пространство, където виртуалната реалност, реалната
Коментари Харесай

Metaverse - ще ни отведе ли Facebook във VR вселена

Metaverse или Метавселена ще бъде пространство, където виртуалната действителност, действителната действителност и добавената действителност ще се смесват в едно. Какво следва в връзката след Фейсбук, който пък преди броени часове се срина на разнообразни места по света? Как ще ни промени новата обществена мрежа Metaversе? Кои са обществените аспекти на тази смяна, които е значимо да бъдат обсъждани през днешния ден? Това е тематиката на новият епизод на подкаста за новости и трендове на Dir.bg - " Trendy ".

Чуйте аудиото!

В него Милена и Даниел разискват с Момчил Алексиев от VR Lab забавните сюжети и сериозните терзания към вероятността.



Метавселената отбелязва кибепространство, което е редом на физическата реалност, в което общественост от хора могат да взаимодействат под формата на аватари. Инструментите за това ще са въз основата на към този момент познати артикули, които идват от екипа на Зукърбърг - обществените мрежи като Фейсбук и Instagram или пък VR очилата Oculus.

Целта на Зукърбърг и екипа му е да разширят нашата информационна среда, като цялата информация да бъде на едно място, а хората да могат да поддържат връзка още по-непосредствено и въздействащо.

Според Момчил Алексиев опцията да използваме Метавселената е сходна с опцията да използваме атома - " за бомба или за атомни централи ". А " ножът, който размахва Зукърбърг " е рисков за методите, по които се оформят личностите.

Интересната полемика за Metaverse и нашето бъдещо наличие в нея дава доста въпроси за размисъл:

- Ще се откажем ли от физическите си тела, в случай че Метавселената предлага по-привлекателен живот?

- Какво вършим, когато множеството ни действия станат опосредствени от върховите технологии, които могат във всеки миг да спрат?

- Доколко толкоз мощна конструкция, която ни залива с информация - ще дефинира разпоредбите, по които живеем?

 Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg



Последвайте ни в: - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР