Метал от астероид-убиец може да бъде използван за проследяване и

...
Метал от астероид-убиец може да бъде използван за проследяване и
Коментари Харесай

Астероид-убиец ще ни лекува от рак

Метал от астероид-убиец може да бъде употребен за следене и заличаване на раковите кафези. Става въпрос за същия тип метеорит, който е предизвикал измирането на динозаврите. Това настояват учени от Университета Уорик и Сун Ятсен, заяви EurekAlert.
Според специалистите химическият детайл иридий, който се отнася към метеоритните скали, съставлява дейно средство в битката с онкологичните болести.
До момента опитите са посочили, че атомарният О2, който се образува вследствие на проникването на метала в раковата клетка, я унищожава, без да нанася вреди на хубавичко тъкан.
" Сместа от иридий с органични субстанции прониква във всички пластове на злокачествения израстък и го убиват. Това е доказателство какъв брой перспективно е сходен тип лекуване ", пишат учените. Отбелязва се, че активизирането и доставката на препарата до засегнатите органи се реализира благодарение на специфичен медицински лазер.
" Иридият е " дошъл " на Земята дружно с метеорит преди 66 милиона години и в този момент е настъпило времето да му се откри здравно приложение ", съобщи професорът от университета Уорик Питър Седлър. Учените се надяват в най-скоро време да стартират клинични тествания на препарата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР