Метаболитното здраве е от решаващо значение за цялостното здраве. Какви

...
Метаболитното здраве е от решаващо значение за цялостното здраве. Какви
Коментари Харесай

4 знака, че имате добър метаболизъм

Метаболитното здраве е от решаващо значение за цялостното здраве. Какви са индикаторите, по които може да прецените, че метаболизмът ви в действителност е задоволително добър?

Метаболизмът е извънредно комплициран набор от телесни процеси, които протичат във всяка клетка. Тези процеси трансформират признатата храна във субстанции, които пък зареждат тялото с сила, с цел да може то да извършва ежедневните си функционалности. Това включва създаване на мускули и мозъчни кафези, възобновяване на органи, поддържане на имунната система и още доста други.
Какво значи здрав метаболизъм?
Метаболизмът, сходно на доста аспекти на здравето, наподобява друго за всеки човек. Вашата скорост на метаболизма (или какъв брой бързо протича метаболизмът в тялото ви) се въздейства от доста фактори - в това число генетика, възраст, пол, хормонална функционалност, равнище на физическа интензивност и други медицински положения. Имайки поради това, „ съставът “ на положителния метаболизъм ще бъде неповторим за всеки човек. Най-общо здравият метаболизъм значи, че тялото може вярно да поддържа главните си функционалности на клетъчно равнище.
Какво е бърз метаболизъм и постоянно ли е най-хубавият?
Много постоянно бързият метаболизъм се употребява като синоним на здрав или добър метаболизъм. Под бърз метаболизъм се има поради най-много способността на тялото да не наддава тегло, без значение от количествата призната храна. Казано по различен метод – способността да се употребяват калории (тоест енергия) с по-бърза скорост. Като цяло бързият метаболизъм се дължи на по-висок % мускулна маса, само че се въздейства и от факторите, изброени нагоре.

За някои хора, имащи потребност от наддаване на тегло, бързият метаболизъм може да се трансформира в проблем. В някои случаи той може също по този начин да повлияе отрицателно на равнищата на глада, затруднявайки чувството за задоволеност, както и да докара до нередовна менструация.

 Добави изложение
Какво е муден метаболизъм и постоянно ли е нещо неприятно?
От друга страна бавният метаболизъм е синоним на вреден или неприятен метаболизъм. Той се свързва с наклонността за наддаване на тегло без преяждане. По-бавният метаболизъм обаче не би трябвало автоматизирано да значи компрометирано здраве или неприятен метод на живот. Тъй като метаболизмът има генетичен съставен елемент, доста здрави хора имат по-бавен метаболизъм, както и противоположното.
Какви са знаците, че вашият метаболизъм е в действителност добър? Възстановявате се бързо след боледуване
Обичайно е да се сдобиете с простуда - изключително през зимните месеци или след пътешестване. Но в случай че признаците ви са по-леки (и нормално се възстановявате бързо), можете да благодарите на имунната си система и метаболизма, които са тясно свързани. Силният имунен отговор употребява огромно количество сила, за което пък се изисква работещ метаболизъм.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР