Meta съкращава повече от 11 000 служители, или 13 процента

...
Meta съкращава повече от 11 000 служители, или 13 процента
Коментари Харесай

Meta ще уволни повече от 11 000 служители: „Сбърках с прогнозите си“

Meta редуцира повече от 11 000 чиновници, или 13 % от личния състав си, сподели изпълнителният шеф Марк Зукърбърг пред чиновниците в сряда, съобщи Euronews.

„ Днес споделям някои от най-трудните промени, които направихме в историята на Meta “, сподели Зукърбърг в писмо до личния състав.

„ За страдание, това не се разви по метода, по който чаках “, сподели той в писмото си.

 
Онлайн търговията освен се върна към предходните трендове, само че макроикономическият спад, нарасналата конкуренция и загубата на реклами доведоха до това, че приходите ни са доста по-ниски, в сравнение с чаках. Сбърках и поемам отговорност за това.
Марк Зукърбърг, създател на Фейсбук

Meta, сходно на други обществени медии, се радваше на финансов подтик по време на локдауновете по време на пандемията, защото повече хора оставаха у дома и стояха на своите телефони и компютри. 

Но откакто локдауновете завършиха и хората още веднъж започнаха да излизат на открито, растежът на приходите стартира да се забавя.

Meta регистрира внезапен спад в облагите през октомври, който изплаши вложителите и докара до спад на акциите на Meta с 20 % през третото тримесечие.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР