Meta потвърди, че ще може да разглеждате нюзфийда си във

...
Meta потвърди, че ще може да разглеждате нюзфийда си във
Коментари Харесай

Само за ЕС: Скоро ще можем да изключим AI алгоритъма на Facebook

Meta удостовери, че ще може да разглеждате нюзфийда си във Фейсбук и Instagram по " неперсонализиран метод ". Опцията ще важи единствено за страните от Европейския съюз. Причината за въвеждането й е Закона за цифровите услуги (DSA), написа TechCrunch.
На процедура потребителите на обществените мрежи на Meta ще могат да изключат AI логаритъма и да виждат постовете на своите другари и страниците, които са харесали по последователен ред.
Ходът на Meta следва сходно известие от TikTok по-рано този месец.
Според Европейски Съюз ръководените от изкуствен интелект излъчвания подкопават автономността и избора на потребителите, както и основават условия, при които потребителите могат да бъдат подложени на филтърни балони и да бъдат изложени на риск от пристрастяване или даже да бъдат изправени пред автоматизирана операция.
Не е ясно по кое време тъкмо Meta ще започва превключвателя за изключване на AI, само че крайният период за това е 25 август.
От Meta допълват, че опцията за изключване на AI логаритъма няма да важи за Съединени американски щати, Англия и страните отвън Европейски Съюз.
Технологичен колос се надява да убеди потребителите в Европейски Съюз да не натискат превключвателя за изключване на AI, тъй като това ще докара до по-малко доходи от реклама.
Друга смяна, провокирана от DSA, визира точно рекламите.
Новият закон на Европейски Съюз не разрешава реклами, които са ориентирани въз основа на профилиране на лица посредством следене и обработка на техните персонални данни — в това число цялостна възбрана за потребление на данни на малолетни за ориентиране на реклами.
Съществува и възбрана за потребление на чувствителни персонални данни за ориентиране на реклами.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР