Meta Platforms обяви, че скоро ще предостави на изследователите достъп

...
Meta Platforms обяви, че скоро ще предостави на изследователите достъп
Коментари Харесай

Meta представи „човешкия“ ИИ-модел I-JEPA, който е способен да разсъждава при създаването на изображения

Meta Platforms разгласи, че скоро ще даде на откривателите достъп до съставените елементи на нов „ човешки “ AI-модел, който ще може да проучва и приключва работата над непълни изображения доста по-ефективно от съществуващите модели.

Моделът I-JEPA употребява събраните познания за нашия свят, с цел да попълня изчезналите елементи от изображения, вместо да се концентрира единствено върху прилежащи пиксели, както вършат актуалните генеративни модели. Съобщава се, че методът ненапълно припомня на човешките разсъждения, като оказва помощ да се избегнат свойствените при основаването на изображения от ИИ неточности, като да вземем за пример — ръка с голям брой пръсти.

Meta, която има Фейсбук и Instagram, интензивно разгласява резултати от свое лично проучване в областта на AI с отворен първоначален код. Според изпълнителния шеф Марк Зукърбърг (Mark Zuckerberg), взаимното проучване на моделите, създадени от откривателите на Meta, ще помогне на компанията да подтиква нововъведенията, да понижи разноските и да разпознава пропуските в сигурността. Говорейки с вложителите през април, Зукърбърг сподели, че би било доста по-добре за компанията, в случай че промишлеността стандартизира главните принадлежности, употребявани от Meta, тъй че компанията да може да се възползва от подобренията, които другите биха създали.

Ръководството на компанията в действителност отхвърли предизвестията на други водачи от промишлеността по отношение на евентуалните закани на технологията, като всъщност отхвърли да подпише взаимно изказване, подкрепено от Open AI, DeepMind, Microsoft и Гугъл, което съпоставя рисковете от.

Работещият в Meta Ян Лекун (Yann LeCun), който се счита за един от „ кръстниците на AI “, се опълчва на огромната суматохата от обвързваните с изкуствения разсъдък пророчества и има вяра, че е належащо просто да се вградят в системите за изкуствен интелект логаритми за сигурност.

Известно е също, че Meta стартира да интегрира генеративна ИИ-функционалност в потребителските артикули, като рекламните принадлежности, които могат да основават фонове за изображенията или артикули за Instagram, които могат да редактират фотоси на консуматори, въз основа на текстови поръчки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР