Meta наскоро отчете най-доброто си тримесечие от 2021 г. насам.

...
Meta наскоро отчете най-доброто си тримесечие от 2021 г. насам.
Коментари Харесай

Meta с най-силното си тримесечие от 2021 г. насам въпреки загубата от $3,7 милиарда

Meta неотдавна регистрира най-хубавото си тримесечие от 2021 година насам. Амбициозното гмуркане на компанията в метавселената обаче беше посрещнато със обилни финансови неуспехи.

През второто тримесечие на 2023 година Reality Labs, подразделението, отговарящо за плановете за виртуална и обогатена действителност на Meta, регистрира зашеметяваща загуба от $3,7 милиарда, с доходи от едвам $276 милиона.

Масовите съкращения на чиновници може са изиграли значима роля за стабилизирането на позицията на Meta

Въпреки тези числа, основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг остава хладнокръвен в своя ангажимент към визията на метавселената. По време на диалога за облагите на компанията той омаловажи смисъла на загубите, твърдейки вложителите, че Meta ще продължи да се развива.

Той изрази оптимизъм по отношение на идното стартиране на очилата Quest 3 на събитието Connect през септември, обещавайки, че това ще бъде най-значимото издание на очила на компанията от 2020 година насам. Зукърбърг приписа възходящите разноски на стартирането на технологията на пазара.

Макар и метавселената да е на загуба сега, цялостното показване на Meta остава много устойчиво. Компанията регистрира внушителните 32 милиарда $ доходи, отбелязвайки 11% нарастване спрямо миналата година.

Ключовите триумфи включват известността на късите видеа Reels, привличайки 200 милиарда гледания всеки ден във Фейсбук и Instagram. Акцентът на Meta върху рекомендациите, ръководени от ИИ, способства за триумфа на Reels.

На фона на провокациите пред метавселената, Meta започва Threads, ново приложение, което още в самото начало ангажира потребителите. Въпреки че данните от анализите демонстрират лек спад, Зукърбърг остава окуражен, предвиждайки, че Threads евентуално може да притегли „ стотици милиони “ консуматори в дълготраен проект.

Ефективността е централен фокус за Meta, намалявайки работната мощ на компанията с над 20 000 чиновници. Промените на Зукърбърг в Meta рационализираха интервенциите и той изрази удовлетворение от развиването на Threads, ръководено от относително дребен екип.

Въпреки това, когато става въпрос за рентабилността на метавселената, Зукърбърг остава внимателен. Той признава, че това е дълготраен залог и че вложителите може да се почувстват неловко от несигурността. Въпреки това той има вяра, че метавселената е в сходство с бъдещата посока на света и Мета е подготвена да се изправи пред провокациите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР