МЕТ е търговец, с ясни финансови резултати, ясен мениджмънт и

...
МЕТ е търговец, с ясни финансови резултати, ясен мениджмънт и
Коментари Харесай

Александър Николов отговори на ГЕРБ-СДС за посредниците за газа

МЕТ е търговец, с ясни финансови резултати, явен мениджмънт и конструкция на ръководство. Няма съветски газ, има полутечен газ, който ще бъде получаван от 18 май нататък в България. Това отговори министърът на енергетиката Александър Николов на въпрос от някогашния енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова за медиаторите по време на чуване в Народното събрание във връзка със спрените газови доставки от Русия.  

Преди това Петкова разяснява, че " Булгаргаз " не е резервирал нито една молекула природен газ за България, а това запазване на потенциал е осъществено от компанията МЕТ. По думите й актуалният изпълнителен шеф на " Булгаргаз " е довчерашен изпълнителен шеф на компанията МЕТ.

Фирмата МЕТ ни доставя още веднъж съветски газ, само че с 30 % по-висока цена, сподели Петкова.

Това, което вие наричате медиатори, по принцип са търговци, обърна се Николов към ГЕРБ и разяснява какво се е случвало, по думите му, под строгия контрол на предходните ръководещи. Той уточни, че за четири месеца от ноември 2019 година до февруари 2020 година " Булгаргаз " закупува 2,066 млн. мегаватчаса от корпоративни лица. По думите му, през тези четири месеца дълготрайните контракти, както с Азербайджан, по този начин и с " Газпром " са били годни, тъй че не е било належащо да се употребяват така наречен медиатори.

Дотолкова доколкото механизмите за доставка на природен газ или всички други различни трасета, в това число Каспийския район и съществуващите терминали в Турция и Гърция ще ни разрешат, нагнетяването в хранилището в Чирен ще продължи със същите темпове, с които е планувано и по-рано, съобщи още енергийният министър по време на чуването. По времето на война най-неразумното нещо е да се подписват дълготрайни контракти, сподели още той по отношение на договаряния с " Газпром ".

След чуването от ГЕРБ-СДС оповестиха, че ще пуснат сигнал до Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и ДАНС за продаван от МЕТ по-скъп съветски газ на " Булгаргаз ", с цел да го ревизират.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР