Местният парламент гласува изменение и допълнение на Наредбата за определяне

...
Местният парламент гласува изменение и допълнение на Наредбата за определяне
Коментари Харесай

След като вдигна данъка за придобиване на имущество, кметът на Варна заяви: Внушение е, че вдигаме данъците

Местният парламент гласоподава изменение и допълнение на Наредбата за установяване размера на локалните налози на територията на община Варна. С измененията от следващата година данъкът при придобиване на имущество по възмезден метод се усилва от 2,6% на 3%, оповестиха от пресцентъра на локалния парламент.

Кметът Иван Портних, по чието предложение се подвига налогът, съобщи, че този налог не визира всички, а единствено една част от данъкоплатците. „ Както през предходния мандат, по този начин и този, не променяме нито един налог, който е на годишна основа и който касае всички наши съграждани, да вземем за пример налог здания и такса боклук. Тези данъци остават непроменени, макар че в огромните градове тече развой на покачване. Внушението, че се подвигат налозите, изрично не е правилно “, посочи кметът от трибуната в зала „ Пленарна “.

Налогът при придобиване на имущество по възмезден метод за последно е променян преди повече от 10 година От този тип локален налог се чакат към 3,7 млн. лв. повече доходи в бюджета. Те ще бъдат вложени в облагородяване на градската среда, запазване и поддържане на зелената система на общината, създаване и ремонт на тротоари и улици в междублоковите пространства.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 гарфилд (преди 5 секунди) Рейтинг: 32208 | Одобрение: 13008 Иване,улиците които разкопа предизборно,кога ще ги довършите?Другата Коледа ли,ще чакате? Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклам
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР