Местните власти в китайския регион Вътрешна Монголия съобщиха за възможен

...
Местните власти в китайския регион Вътрешна Монголия съобщиха за възможен
Коментари Харесай

Китай съобщи за възможен случай на бубонна чума

Местните управляващи в китайския район Вътрешна Монголия оповестиха за вероятен случай на бубонна чума , заяви Асошиейтед прес.

Властите в окръг Баянур в неделя са забранили на локалното население да лови диви животни и са разпоредили да бъдат одобрявани за лекуване всички хора с тресчица или други евентуални признаци на инфекцията.

Болестта може да е съдбовна за до 90 на 100 от инфектираните, в случай че не се лекува. Терапията е с няколко типа антибиотици. От бубонната чума се развиват тежки инфекции на белите дробове , измежду признаците са висока температура, главоболие и кашлица.

— AJ+ (@ajplus)

Чумата е съвсем изкоренена в Китай, само че от време на време се оповестява за случаи на болестта, изключително измежду ловци, които се заразяват от инсекти, пренасящи бактерията.

Последната известна вълна от болестта е през 2009 година, когато в град в провинция Цинхай починаха няколко души.

Новината за евентуалния случай на чума в Китай идва седмици, откакто в страната към този момент няма смъртни случаи от новия ковид. Неговото разпространяване по света стартира от китайския гр.Ухан предходната година. Успоредно с ковид, през последните седмици в Китай се борят и с африканска чума по свинете.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР