Местните парламентаристи приеха предложението на кмета Илко Стоянов за отпускане

...
Местните парламентаристи приеха предложението на кмета Илко Стоянов за отпускане
Коментари Харесай

Нисколихвен кредит за СБАЛО „Св. Мина“, задължителна предучилищна и Програмите за управление на отпадъци и опазване на околната среда са само част от приетите точки от ОбС-Благоевград днес

Местните парламентаристи одобриха предлагането на кмета Илко Стоянов за разпределяне на дълготраен нисколихвен заем от комерсиална банка на СБАЛО „ Св. Мина “ за погасяване на просрочени отговорности на болничното заведение. Дължимите суми са по контракти за доставка на медикаменти, подписани с фармацевтични компании.

Размерът на заема ще бъде в размер до 1 500 000 лв. за период от 10 години. Необходимостта от разпределяне на този заем е подбудена от събитието, че лечебното заведение се намира в извънредно тежко финансово положение.

Възможността за разпределяне на заем от комерсиална банка, благодарение на който болничното заведение да се разплати с фармацевтичните компании е стимулирана и заради повода, че доставчиците намерено декларират, че в случай че лечебното заведение не изплати отговорностите си към тях, доставките на медикаменти ще бъдат спрени и няма да извършват нови поръчки.

На постоянно съвещание през днешния ден, общинските съветници одобриха и Програмата за ръководство на отпадъците и Програма за запазване на околната среда на община Благоевград за интервала 2021-2028 година. Сред задачите на Програмата са реализиране на по-висока степен на преработване и подготовка за повторна приложимост на битовите боклуци, доста понижаване на количествата депонирани боклуци, разделно събиране на битови боклуци, преработване на боклуци от опаковки, понижаване на пластмасовите боклуци от артикули за еднократна приложимост, понижаване на потреблението на тънки пластмасови торбички за извършване на покупки.

Още една значима точка бе призната през днешния ден. Това е въвеждането на наложителна предучилищна подготовка на 4-годишните деца от образователната 2022/2023 година. Местните парламентаристи одобриха тази точка с 35 гласа „ за “, 0 „ срещу “ и 0 „ въздържал се “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР