Местната власт в Ловеч се събра за нетрадиционна мярка срещу

...
Местната власт в Ловеч се събра за нетрадиционна мярка срещу
Коментари Харесай

Местната власт организира водосвет, който да изгони злото от пътя край Микре

Местната власт в Ловеч се събра за нетрадиционна мярка против войната по пътищата - водосвет, който да изгони злото от рисковия сектор край с. Микре, който единствено за 2 дни взе 11 жертви.
Водосветът за попречване на произшествия на основния път София – Варна в региона на село Микре отслужи Ловчанският митрополит Гавриил.
Службата събра кметове на общини в Ловешка област, народния представител Калин Василев, губернатора на Ловеч Георги Терзийски и шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Милен Маринов, представители на още институции.
Дядо Гавриил изрази вяра, че водосветът ще прекрати черната серия от жертви на пътя, като поръси със светена вода пътния сектор. След това присъстващите сервираха цветя покрай мястото на злополуката, съобщи Дарик.
„ Безкрайно обезпокоително е всичко, което се случи на този пътен сектор през последните дни. Нека да си взаимодействаме в този момент, до момента в който към момента не е късно. Мисля, че имаме воля, че има експертен капацитет и нямаме избор с изключение на радикално да променим ситуацията. Случилото се е разтърсваща покруса за доста фамилии - не можем да останем равнодушни. Необходима е коренна смяна “, безапелационна е кметът на Ловеч Корнелия Маринова.
Старши комисар Милен Маринов пък напомни, че от неделя са обезпечени 13 патрулни полицейски коли в този сектор. „ Въпреки това още веднъж е имало три по-леки произшествия. Създава се спомагателна организация, само че единствено с полицейски сили не може да се реши този въпрос. Хората, които се движат по пътното платно, би трябвало да мислят за живота си и за живота на другите “, добави Маринов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР