Месеци отнеха на военното министерство и военна полиция да приключи

...
Месеци отнеха на военното министерство и военна полиция да приключи
Коментари Харесай

МО потвърди първоначалната версия за падането на МиГ-29, на ход е прокуратурата


Месеци лишиха на военното министерство и военна полиция да завърши инспекцията на случая, тъй като данните от черната кутия бяха разчетени едвам след намесата на съветски експерти.Сега тече инспекция на прокуратурата. Докато тя не завърши министърът на защитата Георги Панайотов няма да търси отговорни или да постанова санкции, стана ясно на днешната конференция в министерството.

Прокуратурата е органът, който проверява случая и търси закононарушения. Аз, като министър, мога да диря отговорни, откакто прокуратурата си свърши работата, сподели Панайотов, който даде доклад за резултатите следствието на случая.

Служебна инспекция до момента не е назначавана, тъй като значи да се работи редом със следствието, което се води от прокуратурата, сподели министърът в отговор на въпрос, като добави, че документите са предадени на прокуратурата.

Панайотов увери, че МО е направило всичко належащо, макар че не е било елементарно да се откри черната кутия. Били са извършени беседи с всички участници в учението. През цялото време действахме в условия на оптималната бистрота. Във всеки миг обществеността и медиите бяха осведомени за какво и по какъв начин го вършим, безапелационен бе министърът.

Той заяви, че освен самият полет е бил обект на инспекцията. Редом със самия полет се води следствие за физиологичното положение на водача и на техниката.

„ Той не е възстановил пространствената ориентировка до последния миг. Няма нито един миг, в който носът на самолета да е издигнат в хоризонтално състояние. В разследване на пространствена дезориентация в него е зародило чувство, че е в хоризонтално състояние и по тази причина не е повдигнал носа на самолета “, обясниха от МО.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР