Мероприятията на Регионален исторически музей - Стара Загора, ще започнат

...
Мероприятията на Регионален исторически музей - Стара Загора, ще започнат
Коментари Харесай

Ден на Отворени врати на 1 ноември в историческия музей в Стара Загора

Мероприятията на Регионален исторически музей - Стара Загора, ще стартират още в навечерието на Деня на националните будители. На 30 и 31 октомври се провежда безвъзмездна музейно-образователна стратегия " Памет за будителите ". Тя включва сказка с презентация за възпитаници и е отдадена на просветители и публични дейци, свързани със Стара Загора - Александър Екзарх, Захарий Княжески, Теофано Попова, Анастасия Тошева, Атанас Иванов, Димитър Наумов, Митрополит Методий Кусев. Беседите ще се организират в Зала № 33 на музея, а по какъв начин се подава поръчка за присъединяване в тях може да да се разбере тук
В Деня на националните будители музеят афишира „ Ден на Отворени порти “. Всички искащи да посетят музея и да се срещнат с неговата историческа и културна значителност ще могат да го посетят гратис.
Специализирана сказка на тематика “Възникване на новобългарското обучение във Възрожденска Стара Загора “ ще се организира на 1 ноември от 14 часа с преподавател Петьо Мирчев.
Няколко часа по-късно, от 17:30 часа, се открива галерия " За истина и човечност” и кръгла маса, отдадени на 150 години от рождението на Видински митрополит Неофит. Организатори на събитието, което ще се организира в Архитектурния комплекс „ Музей на религиите”, са Видинска Света Митрополия, Старозагорска Света Митрополия, Централен държавен списък, Държавен списък - Видин, Община Стара Загора, Регионален исторически музей - Стара Загора, Държавен списък – Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР